Yaşam
  • 5.9.2008 07:29

'MEZARLIKTA KEDİLERLE KONUŞTUM!..'

Kanaltürk'teki 'Orada Neler Oluyor?' programına konuk olan Yaşar Alptekin, Sakıp Sabancı'nın cenazesi sırasında bambaşka bir dünyanın kapılarının kendisine açıldığını anlattı.
Mankenlik ve oyunculuk yapan Yaşar Alptekin, hızlı yaşadığı bir dönemde yaşadığı değişimleri anlatırken çok şaşırttı. Eyüp Sultan'a giderek en ön safta namaz kılmak istediği bir dönemde sabaha kadar mezarlıklarda dolaştığını anlatan Alptekin, "Bir türlü en ön safha gelemiyordum. Akşam ve yatsı namazlarını kıldıktan sonra sabaha kadar mezarlıklarda dolaşayıp sabah direk geleyim diye düşündüm. Gece mezarlıkta kedilerle konuştum. Mezar taşlarıyla konuştum. Ama konuştuğum mezar taşları ya da kediler değildi, kendimle konuştum. Kendime ayna tuttum" dedi..

Telefondaki kadınların numarasını sildim..

Dünyevi her şeyi bıraktığını açıklayan Alptekin şunları söyledi: "Sakıp Sabancı'nın cenazesine gittiğimde hayatım değişti. Cami'ye girdiğim an içimde bir ürperti oldu. Rahmetli dünyanın her şeyine sahipti ama öldü ve giderken her şeyi dünyada kaldı kefenin cebi yok o an anladım. Aylarca mezarlıklarda dolaştım. Mezar taşları ve kedilerle konuştum. Kediler orada sadece bir araçtı. Ben kendime ayna tuttum, kendimle yüzleştim. Namaz kılmak için camiye ilk gittiğimde alkol içtiğim ve gece kulüplerine gittiğim için beni dışlayacaklarını sandım. Çekinerek bir sütunun arkasına oturdum. Namaz kılmaya başladığım an iliklerime kadar titredim. İç dünyamda huzurlu olduğum için sürekli gülüyordum. Bir ara acaba deliriyor muyum diye düşündüm."

Eski hayatının adeta bir bataklık gibi olduğunu belirten Alptekin şöyle devam etti:

"Kirliydim. Mümin olduktan hemen sonra telefonumdaki kadınların numaralarını sildim. Eski kıyafetlerimi attım. Dine aç olduğum için cemaat cemaat gezdim. Geriye dönmemek için Allaha yalvarıyorum. Beni gül bahçesinden ayırma, o pis bataklığa geri döndürme. Bir sabah namaza kalktığım sırada motorumun çalındığını fark ettim. Yazlığımı sattım ve kendimi müminliğe adadım. Dine döndüğüm için bana iş verilmedi. Dışlandım. Ekranlara çıkıp ağlamadım, şeytanlardan gelecek yardım Allahtan gelsin."

KAYNAK: TELEVİZYONGAZETESİ-BUGÜN

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:32

İLGİLİ HABERLER