Gündem
  • 26.5.2013 16:48

"Malatyaspor Galatasaray'ı yensin, amin"

Vaazını "Malatyaspor Galatasaray'ı yensin, amin" diyerek bitiren, Basın Yayın Halkla İlişkiler mezunu olan Tilgen camide galoş zorunluluğu, internet üzerinden vaaz ve vaazlarının arasına reklam alarak dikkat çekti. Son olarak 2011 Temmuz ayında Diyarbakır'dan gelen 13 Şehit haberi sonrası Cuma Namazı öncesi verdiği vaazında 'Demek ki boşuna görev yapıyoruz' diyerek istifa etti.

İmamlığı bıraktıktan sonra Elazığ'ın Baskil İlçesindeki kayısı bahçesinde ailesiyle zaman geçiren 'Şeker Hoca' siyasilerin argo konuşmalarını ele aldı. Özellikle son dönemlerde TBMM çatısı altında siyasi parti liderlerinin birbirlerine karşı üsluplarını ve hakaretlerini gören emekli İmam Celal Tilgen, siyasilere tepki olarak açlık grevi başlatacağını söyledi.

Parti liderleri ve milletvekillerinin mecliste birbirlerine karşı hakarete varan söylemlerine tepki amacıyla açlık grevine başlayacağını ifade eden Şeker Hoca, bu kararı almasında ise şu örneği veriyor.

"Önceki gün evdeyken torunum kardeşine şerefsiz dedi. Bende şaşırdım ve kendisine nereden öğrendim bu kelimeyi diye sordum. O da bana 'televizyonlardan öğrendim. Siyasiler böyle konuşuyor' dedi bana torunum. Bende bunun üzerine kişisel bir tepki olarak açlık grevine başlıyorum."

Siyasilerde bir birlerine karşı edep oturana kadar tepkisini sürdüreceğini ifade eden Tilgen, Mecliste bulunan siyasilerin bu konuşmalarla topluma kötü örnek olduğunu savundu. Tilgen, "Bakıyorsunuz mecliste o ona, şerefsiz diyor, O ona Namussuz diyor, yani hoca böyle yaparsa cemaat ne yapsın" diyerek dayanabildiği kadar açlık grevine başladığını söyledi.

Bu eylemini hiçbir çıkar için yapmadığını dile getiren Tilgen, kişisel olarak bu soruna bir tepki vermek adına böyle bir kararı aldığını ve bunun sonunda siyasilerin artık kendilerine bir çeki düzen vermelerini umut ettiğini söyledi. Milleti temsil eden kişilerin bu şekilde konuşmamaları gerektiğini savunan şeker Hoca, 'Bizi temsil edenler böyle yaparsa biz napacağız, dünyaya rezil olduk" diye konuştu.

Siyasilerin konuşmalarının artık utanç verici bir sınıra ulaştığını kaydeden Tilgen, "Bu siyasi liderler bize örnek olacağına, bir birlerine hakaret edip sövüyorlar. İnşallah bu eylemim bir hayra vesile olur. Bir şeye dur demek lazım. Bu tepkilerin faydası olacağını düşünüyorum" dedi.

"Koca mevkilere getirdiğimiz adamlar böyle yapıyorsa, cahil cühela ne yapsın" diyerek tepkisini dile getiren Şeker Hoca, yarından itibaren dayanabildiği kadar açlık grevine başlayacağını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:00

İLGİLİ HABERLER