Asayiş
  • 18.6.2017 00:25

Manisa'da mehmetçiğe zehirli et mi yedirdiler?

Manisa'da 200 asker hastaneye kaldırıldı.
Önceki günkü olayda hindiden zehirlenildiği belirtilmişti bu kez de askerlere zehirli et yedirildiğinde şüpheleniyor. Bu alçaklığı yemek şirketinin mi yoksa PKK'lı bir hainin mi yaptığı hala belirlenemedi.
Vatandaşlar hükümetin bir an evvel bu konuya el atmasını istiyor.
Skandaldan da bölgedeki yetkilileri sorumlu tutuyor..

BULANTI VE KUSMA ŞİKAYETİ

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Merkezefendi Devlet Hastanesi'ne gelerek rahatsızlanan askerleri ziyaret etti. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Vali Güvençer "Askerlerimizin neyden etkilendiğini tam olarak belli değil. Edindiğimiz bilgilere göre 200 yakın askerimiz rahatsızlandığını öğrendik, şu an araştırıyoruz. Üzücü olan durum, bazı askerlerimizin durumu kritik" dedi.

Manisa'da 23-27 Mayıs'ta aynı kışlada zehirlenme vakası yaşanmıştı. Zehirlenen bin 49 asker hastaneye kaldırılmış, bir asker şehit düşmüştü. Bir askerin ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Öte yandan, zehirlenen askerlerin duruma tepkili olduğu görüldü. Hastane önünde çekilen bir videoda zehirlenen askerlerden biri "Zehirli yemeği önümüze koyuyorlar. Memleketimizi bırakıp geliyoruz biz. Analarımız ağlıyor orada.  ifadelerini kullanıyor.

GÜNDEMDEKİ ŞİRKET: ROTA YEMEK

Peşisıra gelen askeri birliklerdeki zehirlenme vakalarının ardından, birliklere yemek sağlayan şirket kamuoyunun gündemine oturdu: Rota Yemek.

Ankara merkezli Rota Yemek’in iki ortağı bulunuyor. Bunlar Veysi Avşar ile Ali Osman Avşar. Diyarbakırlı olduğu bilinen ailenin şirketi olan Rota Yemek, Milli Savunma Bakanlığı’nın açtığı ihaleleri alarak 12 büyük askeri birliğe yemek sağlıyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.6.2017 01:34

İLGİLİ HABERLER