Gündem
  • 20.5.2013 15:44

"Mavi Marmara İsrail İçin sonun başlangıcı olacak"

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, davadan asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Bu davalar görülecek. Can yakıcı tazminat ödenecek. Mescidi Aksa’ya saldırı durdurulacak ve Filistinlilere karşı yapılan bütün haksızlıkların cevabını verecek. Mavi Marmara İsrail için sonun başlangıcı olacak" dedi.
Duruşma öncesi, Mavi Marmara şehitleri için oluşturulan imza panosu, çok sayıda katılımcı tarafından imzalandı. İHH’nın yurtiçi ve yurtdışındaki temsilciliklerinden gelen gönüllü gençler, şehit ailelerini desteklemek için üyelere bayrak ve pankart dağıttı. Sloganlarla İsrail’i lanetleyen eylemciler, basın açıklaması yaptı.
İHH Başkanı Bülent Yıldırım amaçlarının bu süreci tamamlamak olduğu ve askerlere tutuklama kararının çıkması gerektiğini belirterek "Asla bu davalardan vazgeçmeyeceğiz. Hiç kimsenin bundan vazgeçme hakkı yok. Bize saldırıldı ve biz işin peşindeyiz" dedi.
Mavi Marmara saldırısı sonrası İsrail’e götürüldüklerini hatırlatan Yıldırım, "Orada sorgu halindeyken bize ’buradan çıkacaksınız ama Türkiye’de sizi öldüreceğiz’ dediler. Bu kadar tehdit eden zihniyete karşı geri adım atmayacağız. Kendimize ve çocuklarımıza karşı yapılan bu tehdide buradan duyuruyoruz asla geri adım atmayacağız korkmuyoruz. Siz nasıl Gazze’yi Filistin’i abluka altına aldıysanız, biz de Siyonistleri ve İsraillileri abluka altına alacağız. Öyle davalar açacağız, öyle eylemler yapacağız ki hiç biriniz o işgal ettiğiniz topraklardan çıkamayacaksınız" şeklinde konuştu.
Saldırının sorumluları hakkında tutuklama kararı çıkarılması gerektiğini savunan Yıldırım, "Eğer adalet istiyorsak, merhamet istiyorsak, onur istiyorsak, şeref istiyorsak, haysiyet istiyorsak, insanlık adına iyi olan ne istiyorsak bu insanları katleden İsraillilere tutuklama kararının çıkması lazım. İstediğimiz sonuç çıkmaz İsrailliler affedilirse bu katliamı işleyenlere biraz göz kırpılırsa o zamanda meydanları nasıl dolduracağımızı bütün dünya görecektir. Abluka kalkmazsa hiç kimse Akdenize akıttığımız 9 kardeşimizin ve yaralılarımızın kanını yerde kalacağını düşünmesin. Mavi Marmara ve benzeri gemilerle gitmeye hazırlık yaparız. Gereken olmazsa bütün dünyayı Akdenize kilitleriz. Bu geminin buradan kalkmasına kimse engel olamaz. Bu davalar görülecek .Can yakıcı tazminat ödenecek Mescidi Aksaray’a saldırı durdurulacak ve Filistinlilere karşı yapılan bütün haksızlıkların cevabını verecek yalnızlaşacak. Mavi Marmara İsrail için sonun başlangıcı olacak’’ ifadelerini kullandı.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:10

İLGİLİ HABERLER