Medya
  • 23.3.2018 12:42

Ahmet Hakan'ın kanaldaki akıbeti belli oldu

Doğan Medya Grubunun satılmasından sonra, özellikle Yıldırım Demirören hakkındaki yazılarıyla gündeme gelen Ahmet Hakan'a ne olacağı merak konusuydu. Kanal D'nin haber bültenini kaldırarak tamamen eğlence kanalı olacağı öğrenildi.

Aydın Doğan, medya sektöründen çekilme kararı alarak Doğan Medya Grubunu satma kararı almış, içerisinde CNN Türk ve Kanal D'nin de olduğu televizyon kanallarını ve gazetelerini TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in babası işadamı Erdoğan Demirören'e 890 milyon dolara satmıştı. Satış haberinin ardından çeşitli iddialara ortaya atılmaya başlandı.

CNN TÜRK NE OLACAK?

Aydın Doğan 1999 yılında dünyanın en ünlü haber ağı CNN'le anlaşarak CNN Türk'ü kurmuştu. Amerikan kuruluşu CNN'nin, satışın ardından Türkiye'den çekilmeyi düşündüğü iddiaları gündeme gelirken, CNN International Başkan Yardımcısı Jonathan Hawkins, Amerika'nın Sesi'ne konuştu. Hawkins, “Kanalın yeni sahipleriyle satış işleminin etkilerini görüşmek üzere uygun zamanda bir araya geleceğiz” dedi.

Hawkins ayrıca CNN Türk ve Turner Medya ilişkisi hakkında yanlış bir algı oluştuğunu, Turner’in CNN Türk kanalında bir hissesinin bulunmadığını belirtti. Mevcut anlaşma kapsamında CNN Türk’ün tamamen ayrı bir kanal olduğunu belirten Hawkins, “CNN Türk uluslararası ağımız ve işbirliklerimizden biri olarak, mevcut bir lisans anlaşması uyarınca, CNN logosunu ve bizim ürettiğimiz bazı içerikleri kullanıyor” dedi.

KANAL D İLE İLGİLİ BOMBA İDDİA

CNN Türk'le birlikte yıllardır Türkiye'de büyük bir izleyici kitlesi olan Kanal D'nin de akıbeti merak konusu. Kanal D ile ilgili de sosyal medyada gündeme gelen değişiklik ise tam bir bomba. İnternethaber'deki habere göre, son zamanlarda Ahmet Hakan'ın sunduğu ana haberin kaldırılması planlanırken, kanalın Acun Ilıcalı'nın kanalı TV8 gibi sadece eğlence kanalı olacağı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2018 12:44

İLGİLİ HABERLER