Medya
  • 14.12.2006 00:19

CAN ATAKLI YAZILARINA PATRONUNDAN ÖZÜR DİLEYEREK BAŞLADI


Can Ataklı, Vatan gazetesinde Duygu Asena'nın odasına yerleşti, ilk yazısında bir röportajda ağır sözler söylediği yeni patronu Zafer Mutlu'dan özür diledi, ''Bazı dostlarımı kırdım, utanıyorum''

Ataklı'nın bugün Vatan'da yayınlanan ilk yazısı:

ATAKLI'NIN YAZISI
Üç yıl iyi geçmedi tabii...
27 yıl neredeyse aralıksız çalıştıktan sonra mesleğe ara vermek gerçekten çok zor.
Dışımda gelişen olaylar, ne ilginçtir ki orta noktasına beni koyunca çok sevdiğim mesleğimden yaklaşık üç yıl ayrı kaldım.
Bu süre elbette çok zor geçti.
Özellikle maddi açıdan çok ağır hasar gördüm.
Sonuçta 27 yıl sadece maaşı ile geçinmiş, geçmişinde bazı dostlarını kıracak hatalar dışında utanılacak hiçbir şeyi olmayan, başarısızlığa imza atmamış, arkadaşlarını ve birlikte çalıştığı kişileri satmamış biri olarak işsiz kalabileceğim hiç aklıma gelmiyordu.
Ama beklenmedik bir şey oldu.
Mesleğimi tümden kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldım. Olmayan birikimim de anında uçtu gitti. Elbette her şey para değil.
Mesleğimiz insanlarla ilişki mesleği. İşimiz gereği pek çok insan tanıyor, onların bazen aşırı ilgisine maruz kalabiliyoruz.
Gazetecilikte yukarı çıkmaya başladığım günlerde hep şunu düşünürdüm: "Bir gün bu işi yapmadığım halde, eğer insanlar beni seviyor ve arıyorsa, işimi doğru yapmışımdır."
İşte mesleğe verdiğim zorunlu ara sırasında yıllardır belki de biraz korkarak beklediğim gerçekle yüz yüze geldiğimde, yıllarımı boşa harcamamış olduğumu sevinçle gördüm.
Dostlarımın hiç biri beni terk etmemişti. Sadece ellerinden bir şey gelmiyordu.
Ama beni ve ailemi asıl ayakta tutan bugüne kadar yanımdan hiç ayrılmayan gazete okurlarım ve televizyon izleyicilerimdi.
Üç yıl araya rağmen hâlâ unutulmadığımı görmek, sokakta önümü kesen hiç tanımadığım yüzlerce insanın "Seni özledik" sözlerini duymak geleceğin umutlu mesajlarıydı.
Bugün mesleğime yeniden kavuştum.
Yıllarca omuz omuza çalıştığım, mesleğimizin onuru adına olağanüstü mücadeleler verdiğim eski arkadaşlarım Vatan Gazetesi'nde bana kucaklarını açtı.
Yeniden mesleğe dönüş sevinciyle herkese merhaba diyor ve teşekkür ediyorum.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:33

İLGİLİ HABERLER