Medya
  • 4.9.2015 13:19

Tutun!.. Ekrem Dumanlı da kaçacak

Hakkında soruşturma başlatılınca yurtdışına kaçan Akın İpek’in kanalına çıkıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Ya adam gibi gidecek. Ya da gitmek zorunda kalacak” diyerek tehdit eden Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında Cumhurbaşkanına hakaret ve tehdit suçun kapsamında soruşturma başlatıldı.

Tahşiyecilere kumpas soruşturmasında şüpheli olan Ekrem Dumanlı, geçtiğimiz günlerde Kanaltürk isimli televizyonda Tarık Toros'un programına çıkarak Akın İpek hakkında FETÖ'ye finansman sağladığı terör propagandası yaptığı ve zimmet iddiasıyla başlatılan soruşturma konusunda ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Ekrem Dumanlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kasdederek "Ya adam gibi gider. Ya da gitmek zorunda kalır. Vicdanlar kaldırmayınca ne olacak? 'Ben sizin üstünüze bindim daha da inmem.' diyor. Böyle olur mu? Gider abicim gider. Bu gidişle Türkiye'nin tabanı sola kayar." İfadelerinde bulunmuştu.

Dumanlı'nın bu sözleri gerek sosyal medyada gerekse de çeşitli internet sitelerinde haber olarak yer alması üzerine harekete geçen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Dumanlı hakkında Cumhurbaşkanına hakaret ve tehidt suçu kapsamında re'sen soruşturma başlattı.

Başsavcı Vekili İdris Kurt tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ekrem Dumanlı'nın ifadeye çağırılacağı öğrenildi.
 

Kaynak: Sabah.com.tr

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER