Dünya
  • 15.1.2015 22:58

Merkel, ‘Müslümanlar zanlı olarak görülmemeli’

Almanya’nın başkenti Berlin’de Paris’te öldürülen 17 kişi için saygı duruşu yapıldı. Almanya Meclis Başkanı Norbert Lammert Fransız devrimlerinin özgürlük, eşitlik ve kardeşlik gerçeklerinden oluştuğunu belirterek, “Fransa’daki saldırılar bize gözdağı vermeye çalışılmıştır. Bu ilkelerden taviz vermeyeceğiz. Bizim karşı olduğumuz İslamiyet değildir. Biz radikalizme karşıyız. Paris saldırısı basın özgürlüğüne ve soruşturmasına dönük yapılmıştır” dedi.
Ayrımcı ve dışlayıcı tavırların Almanya'da yeri olmadığına dikkat çeken Merkel ise, "Paris saldırısı bizi bölemeyecek" ifadesini kullandı. Müslümanlara destek sözünü yineleyen Merkel, "Alman devleti her türlü inancın korunmasını sağlayacak, ibadet özgürlüğünü güvence altına alacaktır" diye konuştu.
Almanya Başbakanı Merkel, federal hükümetin her türlü aşırılık ve nefret söylemiyle mücadelesini yoğunlaşarak sürdüreceğini de vurguladı. İslam dininin Almanya'ya ait olduğu görüşünü tekrarlayan Merkel, "Teröristlerin eyleminin dinle ilgisi yok. Bu tür eylemler dine küfürden başka bir şey değil" ifadelerini kullandı. Merkel, Yahudi karşıtlığıyla mücadeleyi hem devlet hem de vatandaşlar nezdinde bir görev olarak niteledi. Başbakan Angela Merkel, Almanya’daki Müslümanların dışlanmamasına ve zanlı olarak görülmemesi çağrısında bulundu. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:52

İLGİLİ HABERLER