Spor
  • 29.9.2014 11:14

Mesut Özil, Galatasaray Avrupa'nın en büyüklerinden

Özil, Fanatik gazetesi ile yaptığı röportajında kariyeri ve hayatı hakkında açıklamalarda bulundu. Londra'da Galatasaray ile oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçını değerlendiren Özil, "Öncelikle, Galatasaray Avrupa’nın en büyük takımlarından birisi. dünyada Türkiye denince ilk akla Galatasaray geliyor. Galatasaray Avrupa’da çok farklı oynuyor.

Her sene Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ediyor. Bazen o kadar iyi oynuyorlar ki, maçta ne olacağını kestiremiyorsunuz. Bunu İstanbul’daki Real Madrid maçında da yaşadık. Ama unutmayalım ki, Arsenal olarak evimizde oynuyoruz. Sahaya 3 puan için çıkacağız ve bunun için savaşacağız" dedi.

"GALATASARAY ÇOK TECRÜBELİ BİR TAKIM"

Başarılı futbolcu, Galatasaray'ın çok tecrübeli bir takım olduğunu belirterek, "Şampiyonlar Ligi deneyimi olan Sneijder, Burak, Selçuk, uluslararası deneyimi olan Muslera, Melo gibi isimler var. İyi futbolla 3 puanı kazanmak istiyoruz ama ne olursa olsun ben Türk takımına karşı oynarken çok mutlu oluyorum, çok duygulu anlar yaşıyorum. Tekrar İstanbul’a geleceğim için çok sevinçli oluyorum" diye konuştu.

"HERKES GRUPTAN ÇIKABİLİR"

Mücadele ettikleri D Grubu'nda herkesin üst tura yükselme şansı olduğunu dile getiren Özil, "İlk maçlarda da görüldü ki, bu grupta kimlerin ikinci tura çıkacağı, nasıl sonuçlar alacağı belli değil. Biz grup birincisi olmak istiyoruz. Bunun için de Çarşamba günü kazanacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

  Özil, UEFA Avrupa Ligi'nde Londra'da Tottenham ile Beşiktaş arasında oynanacak karşılaşma ile ilgili olarak ise, "Çok heyecanlı bir maç olacağını düşünüyorum. Çünkü Beşiktaş Londra’da bize karşı da iyi bir futbol ortaya koydu. Tottenham da futbol oynamayı seven bir rakip. Bu maçtan çok mücadelenin olacağı bir 90 dakika bekliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"ARSENAL'E GELMEMİN EN BÜYÜK NEDENİ WENGER"

Başarılı futbolcu, transferde neden Arsenal'i tercih ettiğinin sorulması üzerine, "Avrupa’nın en güçlü iki liginde zaten forma giymiştim. İspanya ve Almanya’da başarılı olduktan sonra bir tek hedefim vardı, o da İngiltere. Şu an o hedefime de ulaştım. Ama Arsenal’e gelmemin en büyük nedeni, teknik direktör Wenger’dir. Çünkü transfer döneminde benimle bire bir ilgilendi. Beni telefonla arayarak ikna etti. Ve bana güvendiğini dile getirdi" cevabını verdi.

"ASLAN, KRAL GİBİDİR"

Vücuduna yaptırdığı aslan dövmesine de açıklık getiren Arsenal'li futbolcu, "Aslanı biraz kendime benzetiyorum. Ailesini sever korur. Adeta kral gibidir. Ne istediğini çok iyi bilir ve bu hedefe ulaşmak için hiç kimseden çekinmez. Başkalarının sözünü dinlemez, kendi yoluna gider. Bir şeyi isterse sormaz, yapar. Bu özellikleri taşıdığım için aslan dövmesi yaptırdım. Başka bir yerlere çekilmesini istemem" ifadelerini kullandı.

"FUTBOLCU BAŞARIYA DOYMAMALI"

Türk asıllı Alman yıldız, gelecek hedeflerini de açıklayarak, "İspanya’da Almanya’da ve son olarak Dünya Şampiyonası’nda kupa kaldırdım. Ama benim felsefemde futbolcu başarıya doymamalı. Kendini hep ispatlaman lazım. Tabii ki Dünya Şampiyonluğu herkese nasip olmaz ama her futbolcu kendine yeni başarılar için hedefler belirlemeli ve bunu gerçekleştirmek için sonuna kadar mücadelesini ortaya koymalı" dedi.

"BREZİLYA KARŞISINDA KAZANACAĞIMIZI HİSSETMİŞTİK"

2014 FIFA Dünya Kupası'nda ev sahibi Brezilya'yı 7-1 mağlup ettikleri maçla ilgili anılarını da anlatarak, "Açık konuşmam gerekirse maçtan önce kazanacağımızı hissetmiştik. Ama bu farklı skor asla aklımızın ucundan bile geçmedi. Devre arasında herkes birbirine bakıyordu. Çünkü durum 4-0’dı. Biz birbirimize, ‘Ya biz ne yaptık. Brezilya hem dünya devi hem de ev sahibi’ diyorduk. Yine de rakibi hafife almamalıydık. Çünkü biliyorsunuz biz daha önceki turnuvalarda hep yarı finallerde elenmiştik. O yüzden ikinci devreye aynı disiplinle çıktık ve golleri sıralamaya devam ettik. Bu skordan sonra tabii ki o maçı konuştu. Tarih yazmıştık" diye konuştu.

"TEKNİK DİREKTÖR SİZE GÜVENİYORSA BAŞARI HEP GELİYOR"

Alman Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw ile aralarında çok iyi bir ilişki olduğunun hatırlatılması üzerine Alman futbolcu , "Bir teknik direktör size güveniyorsa, siz de ona güveniyorsanız, başarı hep geliyor. Takıma büyük faydam olacağını bildiği için beni sonuna kadar destekliyor. Ben de sahadaki mücadelemle o sevgiyi hak ettiğimi ispatlamak için mücadele ediyorum ve onu mahçup etmemek için sonuna kadar savaşıyorum" şeklinde konuştu.

"ARDA KENDİNİ ÇOK GELİŞTİRDİ"

Özil, Atletico Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Turan'ı çok beğendiğini belirterek, "Avrupa’da kim olursa olsun bir Türk oyuncu başarılı olduğunda inanılmaz mutlu oluyorum. Arda Atletico Madrid’e gittiğinde takım bir çıkış yakalamıştı. İyi futbol oynuyordu. Oturmuş bir takımdı, iyi de bir hocaları vardı. Arda da bunu kullanarak Atletico Madrid’de kendini inanılmaz geliştirdi. Adım adım zirveye çıktı. Başarılarının devamını diliyorum" açıklamasında bulundu.

"İNGİLTERE LİGİ'Nİ SEVİYORUM"

Arsenal'e 5 yıllığına imza attığını vurgulayan Özil, "4 yıl daha var. Futbolda biliyorsunuz her şey mümkün ama ben kontratımı bitireceğimi düşünüyorum. İngiltere Ligi’ni seviyorum. En çok hoşuma giden burada skor ne olursa olsun, tüm futbolcuların 90 dakika mücadele etmeleri, pes etmemeleri" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:27

İLGİLİ HABERLER