Asayiş
  • 5.10.2011 17:09

MEZARLIK ÇETESİ BAŞKENT'İ HARACA BAĞLAMIŞ!

BAYAZIT CEBECİ
Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği 5 ay süren teknik ve fiziki takibin sonunda "Rüzgar" kod adlı bir operasyon gerçekleştirdi. Karşıyaka Mezarlığı çevresindeki çiçekçi ve mermerci esnafını haraca bağladığı öne sürülen şebekenin hayali dernek adı altında ayda yaklaşık 250 bin TL para topladıkları iddia edildi. Çetenin haraç vermek istemeyen esnafı sistematik olarak önce tehdit ettiği ardından kaçırıp rehin tuttuğu daha sonra da darp edip silahla yaraladığı iddia edildi.
Bölgedeki esnafların şikayetleri üzerine çalışma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri çete lideri olduğu iddia edilen H.K. ile Y.K.'nın çete elemanları tarafından "dayı ve reis" lakaplarıyla tanımlandıklarını belirledi. Yenimahalle bölgesinde örgütlenen çetenin Karşıyaka Mezarlığı'ndaki esnafı hedef seçtiği belirlendi. Çetenin kurdukları hayali "çiçekçiler derneği" adı altında esnaftan zorla ayda 200 TL aldıkları polisin takibine takıldı. Aylık ortalama 250 bin TL toplayan çete mensuplarının haraç vermek istemeyen esnafa işkence yaptıkları ileri sürüldü.
Polisin adım adım izlediği çetenin tedbirli hareket ettiği çete liderinin bir esnafı tehdit etmeye gitmeden önce öncü ekip göndererek çevrede keşif yaptırdığı tespit edildi. Çevrede herhangi bir polisin olmaması durumunda öncü ekibin çete liderini arayarak, "ortalık temiz" diye bilgilendirdiği bunun üzerine çete liderinin yanındaki korumalarla birlikte esnafa baskın yaptığı belirlendi. Haraç vermek istemeyen bir esnafın dükkanın kurşunlanması sırasında içeride oturan emekli başkomiser A.Ç.'nin de elinden yaralandığı polis takibine takıldı.
Şebekenin haraç vermek istemeyen esnafı kaçırıp Demetevler'de bulunan bürosuna götürdüğü burada işkence yaptığı öğrenildi. Bir gün süren rehin tutma ve işkencenin ardından haraç vermeyi kabul etmeyen esnafın daha sonra darp edildiği son aşamada ise silahla yaralandığı ortaya çıkarıldı. Bununla de yetinmeyen çete elemanlarının esnafa ait dükkanları kurşunlayarak yağmaladıkları iddia edildi. Çete liderinin örgütten ayrılmak isteyen kişileri de önce darp ettirdiği ardından arabası, cep telefonu ve cüzdanlarına el koydukları da belirlendi. Polisin çeteye düzenlediği operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Sorgusu tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:26

İLGİLİ HABERLER