Yaşam
  • 29.3.2010 13:49

MEZARLIKTA SAŞIRTAN HIRSIZLIK

Çiçeklerin çalınması üzerine şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar, "Bu kadarına da pes." dedi.

Hamidiye Mahallesi'nde bulunan Karaman Şehir Mezarlığı'na dikilen fidan ve çiçeklerin çalınması vatandaşların tepkisini çekti. Hafta sonunda yakınlarının mezarını ziyaret için Şehir Mezarlığı'na gelen vatandaşlar, bir hafta önce diktikleri çiçeklerin yerinde olmadığını görünce şaşırdı. Vatandaşlar, ilginç çiçek hırsızlığı karşısında, "İnsanları mezarda bile rahat bırakmıyorlar'' diyerek tepki gösterdi.

Annesinin mezarının üzerine diktiği gülfidanının sökülmesi nedeniyle büyük şaşkınlık yaşayan bir vatandaş, sökülen fidanın yerine yenisini dikti. İsmini vermek isteyen vatandaş, "İnşallah bunu da söküp çalmazlar. Çok üzücü ama buna benzer olaylar çokça yaşanıyor. Bu duruma bir önlem alınmalı. Mezarlık üzerinde bulunan çiçeklerin çalınması ve mezar taşlarının zarar görmesine karşı tedbir alınmalı." dedi.

Mezarlıkların korunmasını isteyen vatandaş, "Ölümüze bile saygı duymuyorlar. Bu büyük bir saygısızlık. Mezarlıkları kutsal yerlerimizden biri. Mezarlıklara sahip çıkılsın." şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:18

İLGİLİ HABERLER