Gündem
  • 28.10.2013 11:47

MHP’li Yeniçeri’den Şok Çeçen Uyarısı

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Türkiye’ye sığınan Çeçen vatandaşlara yönelik suikastlar konusunda Akit’e dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Özellikle Ruslara karşı başlatılan Çeçen direnişinde aktif rol oynayan kişilerin hedef alındığına işaret eden Yeniçeri, bu cinayetlerin perde arkasının aralanmadığını belirterek,  “Gerçekten Rus istihbarat servisleri adeta safari avına çıkmış gibi Çeçenistan’da kurtuluş mücadelesi veren Çeçen asıllı vatandaşların avına çıkmaktadır. Çeçenlere yönelik saldırılarla ilgili ancak iz sürmekle kalınmış, bunlarla ilgili ayrıntılı çalışma yapılmamıştır. Rusya’nın baskısı ya da başka bir sebepten bilemiyoruz, cinayetlerle ilgili herhangi bir açıklama ya da bir malumat kamuoyuna ulaşmamıştır. Soru önergelerimizde konu açıklığa kavuşturulmamıştır” dedi.

“BUNLAR ŞEYH ŞAMİL’İN MİRASI”
Türkiye’nin Çeçen politikasını gözden geçirmesi gerektiğini dile getiren Yeniçeri, “Türkiye’nin bu Çeçenlerin dökülen kanlarının yerde kalmaması için azami derecede bir önem vermesi gerekir. Bunlar Şeyh Şamil’in bize mirasıdır. Bunlar tarihin sırtımıza yüklediği sorumluluktur. Bu insanlar bizim bir parçamız. Onları koruyamazsak yarın kendimizi hiç koruyamayız. Dolayısıyla bu konu unutturulacak bir konu değildir. Güncelliği vardır. Bu güncellik içerisinde hükümetin, bu cinayetlerle ilgili yapılan işlemlerin neler olduğunu kamuoyuna açık bir şekilde açıklaması gerekir” diye konuştu.

"CİDDİ EYLEMLER YAPABİLİRLER”
Suriye’deki olaylar nedeniyle Türkiye sınırlarında oluşan güvenlik boşluğuna dikkat çeken Özcan Yeniçeri, bu ülkede cirit atan Rus ajanlarının Türkiye’nin değişik illerinde yaşayan Çeçenlere yeniden suikast düzenleyebileceği uyarısında bulunarak, şöyle devam etti: “Rus istihbaratçılar ve diğer istihbarat unsurları bu fırsattan istifade ederek Türkiye’deki Çeçen ve diğer yetkililere karşı şok saldırılarda bulunabilirler. Şimdiden bunun tedbirlerinin alınması lazım. İş olduktan sonra olay incelemesi yapmanın, fotoğraf yayınlamanın bir anlamı yok. Öncelikle cinayetin önlenmesi lazım. Kaygılıyım. Ciddi eylemler yapabilirler. Rusya kendisini tehdit eden birinci derecede öncelikli meselenin çeçen meselesi olduğunu biliyor. Çeçen meselesinde en ufak bir açık bırakmak istemiyor. Nereden bir çeçen hareketi varsa oraya doğrudan ya da dolaylı bir şekilde müdahale ediyor. Onları yok etmeye çalışıyor. Bir de gözdağı veriyor diğerlerine. ‘Bakın sizin de akıbetiniz böyle olur. Her yerde izliyoruz sizi. Her an her yerde hepinizi öldürebiliriz.  Türkiye bile sizin için güvenli değil’ mesajını veriyorlar. Çeçen direnişini kırmayı amaçlıyorlar. Üzerinde dikkatle durulması gereken bir konudur bu. Çeçenleri vurup ellerini sallaya sallaya Rusya’ya kaçıyorlar. Rusya istihbaratla yok etme meselesini meslek haline getirmiş.”

Yeni Akit
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:53

İLGİLİ HABERLER