Gündem
  • 19.6.2011 12:08

MHP'DE 9 YENİ KURMAY SEÇİLİYOR

SEÇİMLERE kısa süre kala, yasadışı elde edilen görüntülerle özel yaşamları deşifre edilen Genel Sekreter, 7 Genel Başkan Yardımcısı ve bir Genel Sekreter Yardımcısını kaybeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün toplanacak Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) yeni kurmaylarını seçecek. Bahçeli, toplantıya ilişkin Hürriyet’e, şunları söyledi:

Daha güçlü hazırlanacağız

“15 kişilik Başkanlık Divanı’ndan 9 istifamız var. Önce yedek üyelerden MYK’daki boşluğu dolduracağız, sonra da Başkanlık Divanı’nın yeni üyelerini belirleyeceğiz. İl Başkanlarımız ve MYK üyelerimiz ile siyasi değerlendirme yapıp, partimizi yeni döneme güçlü bir şekilde hazırlayacağız. Ardından Meclis’teki çalışmalar başlayacak. Yeni Meclis aritmetiğine göre, grubumuzda ve komisyonlardaki üye sayılarımıza göre planlama yapacağız. Milletvekillerimiz henüz gelmedi. Arkadaşlarımızın da görüşünü alıp, Meclis’te etkin, verimli bir çalışmayı öngören bir yapı içerisinde olacağız.”

Muhtemel yeni yüzler

Bahçeli’nin Bülent Didinmez’den boşalan Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına, halen Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ı getirmesi bekleniyor. Genel Sekreterlik koltuğuna ise Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın’ın gelebileceği konuşuluyor. Ankara Milletvekili İlahiyat Profesörü Mustafa Erdem’in de listeye gireceği belirtiliyor. Ümit Şafak’tan boşalan MHP’nin Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı için de milletvekili seçilemeyen eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar veya eski İstanbul Defterdarı Kadir Boy’un adı geçiyor. Bahçeli’nin, İstanbul Milletvekili Atila Kaya’yı da yeniden Divan’a alabileceği ifade ediliyor. 57’nci Hükümet döneminde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapan İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu ile Kızılcahamam eski Belediye Başkanı Yaşar Yıldırım’ın adı da yeni üyeler arasında geçiyor.

Şandır ve Vural ile devam

Bahçeli’nin TBMM’de, tecrübeli Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır ile de yola devam edeceği vurgulanıyor. İstanbul Milletvekili Meral Akşener’in TBMM Başkanvekilliğine yeniden önerilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Öne çıkan 2 kadın

BAHÇELİ, seçim sonuçları, mevcut durum ve yeni dönem konusunda da bugün bir değerlendirme yapacak. Ardından MYK’da oylama yapılarak yeni yöneticiler seçilecek. Başkanlık Divanı’nda 2 kadının ismi de öne çıkıyor. Bunlar, Ankara’dan seçilen Başdanışmanı ve MYK üyesi Prof. Dr. Zuhal Topçu ile Eskişehir’den seçilen seçilen MYK üyesi Dr. Ruhsar Demirel. Bahçeli’nin bu 2 isimden en az birini Divan’a alarak, aday belirleme sürecindeki “Kadın Açılımı”nı sürdürmesi bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 16:28

İLGİLİ HABERLER