Medya
  • 26.1.2014 00:42

MHP'yi kızdıran spiker görevden alındı

TRT Ana Haber Bülteni'ndeMHP için, 'yavru muhalefet' ifadesini kullanarak sosyal medyada büyük tepki çeken spiker,görevden alındı.

Olayın ardından açıklama yapan TRT, sunumla ilgili inceleme başlatıldığı duyurdu.


TRT 1 kanalında haber sunan Anda Özmen, Başbakan Erdoğan'ınMHP için sık sık kullandığı "yavru muhalefet" tanımlamasını kullandı.

CHP haberinden sonraMHP haberine sunan TRT spikeri Anda Özmen, "Evet, ana muhalefetten sonra "yavru muhalefete" geçelim.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Çankırı ve Kastamonu'da partisininin adaylarını tanıttı. Partililere hitap eden Bahçeli, yerel seçimi ülkenin içinde bulunduğu durumdan çıkış yolu olarak gösterdi" dedi.

ÖZÜR DİLESİN

MHP Iğdır MilletvekiliSinan Oğan Twitter'dan yazdığı mesajda TRT'nin özür dilemesini istedi.

TRT'DEN AÇIKLAMA

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör,Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yatı. Güngör, yaptığı açıklamada Anda Özmen'in görevden alındığını ve konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. 

Nasuhi Güngör'den gelen açıklama şöyle:

''Bugün saat 19:00'da TRT 1 Ana Haber Bültenini sunan spikerimiz, haber metninde yer almayan bir ifadeyi kullanmıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

SPİKERDEN ÖZÜR

TRT spikeri de sunumuna gelen tepkiler üzerinden twitter'dan özür diledi.

 


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:11

İLGİLİ HABERLER