Dünya
  • 22.8.2012 21:19

Mısır IMF'den 4.8 milyar dolar alacak

IMF'in Mısır'a 4.8 milyar dolarlık kredi vermesi konusunda uzlaşma sağlandı.

KAHİRE (AA) - Mısır Hükümeti'nin, Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) bu yılın sonunda, ihtiyaç duyulan krediyi alabileceği bildirildi.
     Başbakan Hişam Kandil, IMF Başkanı Christine Lagarde ile Başbakanlık Merkez Bina'daki görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, IMF'den alacakları kredi için anlaşmanın, kasım veya aralık ayının başında imzalanacağını söyledi.
     ''IMF ile 4,8 milyar dolarlık kredi alımı konusundaki istişarelerin hız kazandığını'' bildiren Kandil, ''Kredi, yüzde 1,1 faiz oranıyla 5 yıl ya da 39 ay gibi bir zaman diliminde geri ödeme koşullu olacak. Hükümetin içeriden alacağı kredinin faizi yıllık yüzde 12'yi aşarken, dışarıdan alınan kredininki ise sadece yüzde 1,1, bu sebep, bizi IMF'ye başvurmaya itiyor'' dedi.
     Kandil, IMF'nin ekonomik kalkınma ve finansman alanında birçok uluslararası uzmanı bünyesinde barındırdığını ifade ederek, ''Bu uzmanların, Mısır Hükümeti'nin ekonomik reform programını incelemeyi kabul etmeleri halinde, ülkenin güçlü bir ekonomik programa sahip olduğu tüm dünya tarafından görülecektir'' diye konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER