Yaşam
  • 10.10.2005 00:59

MÜBAREK RAMAZAN'DA KAFAYI SEKSE TAKTI!.. ZEKERİYA BEYAZ : EŞİYLE İLİŞKİYE GİRMEK SEVAPTIR

Beyaz, Colony Outlet ve Yaşam Merkezi'nde halkla yaptığı söyleşide, gazetecilerin, basına yansıyan açıklamalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Ramazanda günün ikiye ayrıldığını, birinin oruç süresi olduğunu ve bu süre içinde yemek, içmek ve cinselliğin haram olduğunu, onun dışında ise helal olduğunu belirten Beyaz, oruç saatinin sahurun sona ermesiyle şafağın sökmesiyle başlayıp, gün batımına kadar devam ettiğini, gün batımından sonra iftar zamanı olduğunu ve sahura kadar sürdüğünü kaydetti. Beyaz, şöyle dedi: ''Orucun açılması sünnettir. Bizim inancımıza göre iftar hurma, zeytin, su ile açılır. 'Allahım sen orucumu kabul et' diye dua edilir. Peşinden iftar yapılır. Arkasından akşam namazı kılınır. Ondan sonra da evli evine köylü köyüne... Sahura kadar herkes istediği gibi yaşar.
Oruç saati bittikten sonra cinsel ilişki orucu bozmaz. Çünkü oruç zamanı geçmiştir. Orucun açılması, kapanması diye bir şey de zaten yok.''

''Türkiye'de eşlerin ilişkiye girmesinin adeta suç sayıldığını'' savunan Beyaz, oysa İslamiyet'e göre eş ile yaşanan cinsel ilişkinin sevap olduğunu ifade etti.

Beyaz, ''Zina yapan bir insan ne kadar günah kazanırsa, eşi ile cinsel ilişkiye giren bir kişi de aynı şekilde sevap kazanır. Bunlar Türkiye'de bilinmiyor. Eşine de 'aman olur mu, günah'. Neden günah? Allah'ın yasak etmediğini siz yasak edemezsiniz ki. Allah'ın helal gördüğünü haram kılamazsınız ki'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:56

İLGİLİ HABERLER