Gündem
  • 20.7.2019 10:00

Müftü'nün MÜRTED hocası

"Kur'an sözlü olarak geldi, yazılı hale dönüşürken değiştirildi...  'Sonsuz Kur’an' denen kavramın uydurulduğunu (Şüphesiz Kur’an’ı biz indirdik, onu mutlaka biz koruyacağız, ayeti kastediliyor) ve bunlara artık son verilmesi gerektiğini, Arap kültürüyle dolu bir kitaptır." diye iddia eden, Peygamber Efendimiz'in peygamberliğinin şüpheli olduğunu söyleyecek kadar aşağılık olan Mısırlı ZINDIK, Nasr Hâmid Ebû Zeyd ülkesinden kovuldu ama bizim Diyanet kendisine sahip çıktı.
Mısır tarafından MÜRTED ilan edilen Ebû Zeyd, Türk Diyanet Vakfı tarafından öve öve bitirilemedi.
Türk Diyanet Vakfı’nın İslam Ansiklopedisinde göklere çıkartılan bu zındığın kitabının tercümesini yapıp piyasaya sunan Mehmet Emin Maşalı,  İstanbul'a müftü atandı.
İstanbul'da başta Eyüp Sultan olmak üzere toprağın altındaki bütün evliyanın kemiklerini sızlatan atama, Müslümanların büyük tepkisini çekti.

MÜFTÜ'NÜN MÜRTED HOCASI

Nasr Hâmid Ebû Zeyd
Nasr Hâmid Ebû Zeyd,

1943 tarihinde Mısır’ın Tanta vilâyetine bağlı Kuhâfe köyünde doğdu.
Gençliğini Seyyit Kutup adlı dinde reformist sapığın kitaplarını okuyarak geçirdi.
Ortadoğu Araştırmaları Merkezi’nin sağladığı bursla 1978-1979’da Pennsylvania Üniversitesi’nde çalışmalarda bulundu. 
Zeyd, Amerika’dan döndükten sonra dinde fitne ve bid'at çıkarmak için elinden geleni ardına koymadı.
9 Mayıs 1992’de Kahire Üniversitesi’ne profesörlük için başvurunca Naḳdü’l-ḫıṭâbi’d-dînî adlı çalışmasındaki fikirleri yüzünden hakkında tartışmalar çıktı ve mürted olduğu ortaya çıktı.
Burada savunduğu fikirler kişiyi açıkça dinden çıkartacak türdendi.
Mürtedliği ortaya çıkınca profesörlük unvanı verilmedi.
Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri Abdüssabûr Şâhin, camideki Cuma hutbesinde bu zındığı hedef alarak, “Zeyd, açık bir ateist ve komünisttir.Bu haliyle mürted olmuştur.” Dedi.
1995 yılında Zeyd zındığı resmen MÜRTED olarak tescillendi ve dinimizin emri gereği karısıyla nikahının düştüğü açıklandı.
Karısından resmen boşanması istenince, 1996 yılında Mısır’dan kaçıp Hollanda’ya yerleşti.
2010 yılında da burada geberdi.
Pis leşinin Mısır’a gömülmesine karşı çıkılsa da ailesinin ısrarıyla getirilip gömüldü.. (AZABI BOL, ATEŞİ ŞİDDETLİ OLSUN)

MÜRTEDİN BİDAT VE KÜFÜR KİTABINI MÜFTÜ BASTI

Kafirlikten ülkesinden kovulan Ebû Zeyd, ne hikmetse bizim bir grup İlahiyatçıların gözdesi oldu.
Bunlardan birisi de Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı...
Maşalı Zeyd’in baştan sona bozuk olan ve Kur’an’ın, Allah’ın sözleri olduğu inancının yeniden mercek altına alınması gerektiğini, Kur’an’ın sözlü bir iletim döneminden geçtiğini ve tarih boyunca şimdi okuduğumuz Kur’an’ın geliştiğini, Kuran’ın savunmasını yaparken “sonsuz Kur’an” denen kavramın uydurulduğunu (Şüphesiz Kur’an’ı biz indirdik, onu mutlaka biz koruyacağız, ayeti kastediliyor) ve bunlara artık son verilmesi gerektiğini, Arap kültürüyle dolu bir kitap olduğu, Peygamber Efendimiz’in peygamber olduğunun da şüpheli olduğunu, Kur’an-ı Kerim’de surelerin dizilişinin de problemli olduğunu, lafız olarak kadınları dövmekten söz eden Nisa Suresi’ndeki ayet-i kerimenin esasen ayet olmayıp yorum olarak Kur’an’a sokulduğunu, hicrete kadar okunması ve yazılması yasaklanan(!) bir Kur’an’ın günümüze kadar gelme imkânının olmadığını belirten ifadeler sarfediyor. (Orijinal ifadeler için bkz. a.g.e, s. 441 ve 442; anlaşılabilmesi için ifadeler özetlenmiş ve vülgarize edilmiştir).
sözlerinin yer aldığı “İLAHİ HİTABIN TABİATI” adlı kitabını Türkçeye çevirip piyasaya sürdü.

İşte bu MÜRTEDE büyük hayranlığı olan ve onun sapık kitabını Türkçeye çevirip piyasaya veren Mehmet Emin Maşalı , şimdi İstanbul müftüsü...

İstanbul Müftülüğü'nde cübbe töreni
DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı'ya cübbesini giydirdi.
İstanbul Müftülüğü Ek Hizmet binasında cübbe töreni düzenlendi. Törene Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul eski müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, İlçe müftüleri ve çok sayıda müftülük çalışanı katıldı. Erbaş, düzenlenen törende cübbeyi, Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalıya giydirdi.

HABERVİTRİNİ / ÖZEL
 

Güncellenme Tarihi : 20.7.2019 22:18

İLGİLİ HABERLER