Gündem
  • 26.10.2008 00:09

MUMCU: 'SİYASETİN HASININ NASIL YAPILACAĞINI GÖSTERECEĞİM'

Mumcu, "Anavatan Partisi'nin milliyetçi- muhafazakarlığı içine sindirmiş milyonlarda yeniden kucaklaşması için benim bir müddet kenarda durmam zaruretti" dedi.
Anavatan Partisi 6. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde bir konuşma yapan Mumcu, içi ne kadar öfke dolu olsa da Türk milletinin muhabbet ve şefkatle kucaklamak zorunda olduğunu ifade etti. Mumcu, Anavatan Partisi Genel Başkanlığından ayrılma kararının bireysel bir karar olduğunu dile getirerek, milletle inatlaşmanın doğru olmayacağını kaydetti. Mumcu, şöyle konuştu:
"Anavatan Partisi'nin geleneksel milliyetçi-muhafazakarlığı içine sindirmiş milyonlarla yeniden kucaklaması için benim bir müddet kenarda durman, daha doğrusu milletle iletişiminin arasından çekilmem zaruretti. Ben Anavatan'dan ayrılmıyorum. Hiçbir vatansever ülkesine, milletine karşı sorumluluklarından istifa etme hakkına sahip değildir. Siyasetten istifa etmiyorum, sorumluluktan istifa etmiyorum. Hiçbir makam, mevki talep etmeden de siyasetin hasının nasıl yapılacağını göstermek istiyorum."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:59

İLGİLİ HABERLER