Dünya
  • 13.2.2008 13:00

MÜSLÜMANLARA BÜYÜK TAHRİK... DANİMARKA BASINI İĞRENÇ KARİKATÜRÜ YENİDEN YAYINLADI!

KOPENHAG - Kurt Westergaard tarafından çizilen karikatür, kendisine suikast girişiminde bulunmakla suçlanan 3 kişinin tutuklanmasından sonra Jyllands-Posten başta olmak üzere bazı gazetelerin bugünkü nüshalarında birkez daha yer aldı. İğrenç karikatür Jyllands-Posten'e rakip Politiken ve Berlingske Tidende ile İsveç'in Sydsvenkska Dagbladet gazetelerinde yayınlandı.
2006 yılında karikatürleri yayınlamayan Berlingske Tidende gazetesinin baş editörü Lisbeth Knusden, bir karikatüriste yönelik tehditlerin "kabul edilemez" olduğunu söyleyerek, ifade özgürlüğü ve okuyucuların bilgilendirilmesi amacıyla karikatürü yayınlama kararı aldıklarını açıkladı.
Jyllands-Posten'in internet sitesinde konuya ilişkin yayınlanan açıklamada, "Danimarka kanunları, Danimarka medya ahlakı ve medya geleneklerine uygun bir şekilde mesleğini icra eden bir kişinin şeytanlaştırılması ve hayatının tehdit edilmesi korkunç bir durum" denildi.
İslam dünyasında büyük tepkilere neden olan iğrenç karikatürler ilk kez Danimarka'nın Jyllands-Posten gazetesinde 2006 yılı Eylül ayında yayımlanmıştı. Yayınlanan 12 karikatürden birinin çizeri de 73 yaşındaki Westergaard'dı.
!

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:52

İLGİLİ HABERLER