Asayiş
  • 10.2.2007 00:04

MUSTAFA BAYRAM İLE OĞLU TESLİM OLDU

VAN - Kamu ihalelerinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla aranan eski Van milletvekili Mustafa Bayram ile oğlu Hakan Hişar Bayram, Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu. Hakan Hişar Bayram tutuklandı, Mustafa Bayram serbest bırakıldı.
     Kamu ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar kapsamında aranan eski Van milletvekili Mustafa Bayram ile oğlu Hakan Hişar Bayram, avukatları Hüsnü Ayhan ve Serbülent Özavcı'yla bugün Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine gelerek teslim oldu.
     Emniyetteki sorgularının ardından Adliyeye sevk edilen Mustafa Bayram ve oğlunun, Savcı Akın Karakaş tarafından ifadeleri alındı.
     Mustafa Bayram ve Hakan Hişar Bayram, 4 saat süren ifadelerinden sonra ''İhaleye fesat karıştırmak, örgüte üye olmak, ihale kanununa muhalefet ve cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak'' suçlarından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.
     Mustafa Bayram serbest bırakılırken, oğlu Hakan Hişar Bayram tutuklandı.
     Bayram'ın avukatı Hüsnü Ayhan, müvekkilinin tutuklamayı gerektiren bir delil bulunamadığı için serbest bırakıldığını söyledi. Ayhan, Hakan Hişar Bayram'ın ise tutuklandığını belirterek, ''Ancak tutuklanma mahkumiyet değildir. Dosyada gizlilik kararı alınmıştır. Kapsamını tümüyle bilmediğimiz için ileriki aşamada müvekkillerimin beraat edeceği kanısındayım'' dedi.
     Avukat Serbülent Özavcı ise dosyadaki delil durumunun Hakan Hişar Bayram'ın da tutuklanmasını gerektirecek ölçüde olmadığını savunarak, hafta içinde tutuklama kararına itiraz edeceklerini kaydetti.
     Mustafa Bayram ve avukatlarının adliyeden ayrılmasının ardından oğlu Hakan Hişar Bayram Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi ve Van M tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:07

İLGİLİ HABERLER