Dünya
  • 12.7.2009 15:41

NETANYAHU'DAN ABBAS'A "GÖRÜŞELİM" ÇAĞRISI

TEL AVİV - Bu çağrıyı, İsrail ile Mısır'ı bir barış anlaşmasına götüren, 30 yıl önce Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat ile İsrail Başbakanı Menahem Begin'in bir araya geldiği Ber Şeva'dan yapan Netanyahu, "Filistin Yönetimi Devlet Başkanı ve benim bir araya gelmememiz için bir neden yok. Şimdi Ber Şeva'dayız, haydi burada görüşelim diyorum" dedi.
Netanyahu'nun Abbas'a çağrısı, genelde Kudüs'te toplanan, ancak bugün ülkenin güneyindeki Ber Şeva'da yapılan olağan haftalık kabine toplantısı sırasında geldi.
Toplantıda, İsrail'in yanı başındaki Filistinlilerin de barış, güvenlik ve refah içinde yaşama hakları bulunduğunu belirterek, geçen haftalarda Filistinlilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla önemli çabalar sarf ettiklerini söyleyen Netanyahu, barışı geliştirmek için Filistinlilerle bir dizi projeyi hızlandırma kararına vardığını da kaydetti.
Ancak bütün bu çabaların ancak belirli bir noktaya kadar gidebileceğini söyleyen Netanyahu, sonuçların, ancak karşı taraftan bir işbirliği mümkünse daha verimli olabileceğini ifade etti. Netanyahu, "Filistinlilerin ve Arap devletlerinin liderlerine sesleniyorum: Görüşelim ve işbirliği yapalım. Birçok yatırımcıyı getirme imkanına sahibiz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER