Gündem
  • 23.5.2020 11:45

New York’ta her gün 15 Müslüman Koronavirüsden hayatını kaybediyor

New York Times gazetesi Koronvirüsün en yüksek ölüm oranına sahip olan şehirde her gün ortalama 15 Müslümanın Koronavirasten hayatanı kaybettiğini yazdı.

N.Y.C. Death Toll Passes 1,000 as Mayor Pleads for More Help - The ...
 

Müslümanların bu denli büyük kayıp vermesinin Müslüman toplulukların hiç alışık bir şey olmadığını ve kendilerini oldukça şaşırttığını yazdı. Bu denli yüksek kayıplara hazırlıksız yakalanan Müslümanların cenaze işlemlerinin de büyük bır sıkıntı çıkarıdğı belirtildi.

What is a Muslim funeral like in New York? | Business & Economy ...
Brooklyn'deki Rayan Cenaze İslam Merkezi'ne bütün gün tabutlar geldiğini ve burada çok yoğun bir çaba gösterildiği vurgulanarak, İslam Merkezi'nin bütün odalı cesetlerle dolmuş durumda. Müslüman ölüleri burada dini inançlarına uygun bir şekilde yıkanıp kefenleniyor. Ancak mezarlar yetirsiz ve izinler de geç çıktığı için bir türlü gömülemiyor" denildi.

So Heartbreaking': Funerals Begin for New Zealand Attack Victims ...
Korona salgını öncesi bir ayda 20-30 ceset için dini gerekleri yerine getiren Rayan Cenaze İslam Merkezi, şimdilerde iyice bunalmış durumda. Ayda yapılan çalışma şimdilerde hergün yapılıyor.
Ölenlerin çoğu Pakistan ve Bangladeş'ten bazıları ABD'de ailesi olmayan göçmenler.

So Heartbreaking': Funerals Begin for New Zealand Attack Victims ...
Şehirdeki bütün cenaze merkezleri aşırı kalabalık var. Ölülerini toprağa verenler kendilerini çok şanslı kabul ediyor.
Rayyan Center gibi birçok cenaze evi  ölüleri saklamak için buzdolabını kullanıyor.
Şehirdeki ölüm sayısındaki önemli artışa ek olarak, bürokratik prosedürlerin "gömülme hızını yavaşlattığını da vurguladı.
Kardeşinin kocası Imtiaz Ahmed ile Al Rayyan'ın merkezine sahip olan Dhafer Iqbal, “Tanrı bize mümkün olan en kısa sürede ölülerimizi gömmemizi emrediyor” dedi.

Thousands attend funeral prayer service for Pakistani girl killed ...
Taksi olarak çalışan Pakistanlı bir göçmen olan  "Başlangıçta bu işi yapmak istemeyen kişiydim, şimdi her şeyi yöneten kişiyim."
New York'luların yaşadığı sert tempoya rağmen, Bay Ahmed, çalışmaları sayesinde topluma en çok ihtiyaç duydukları bir zamanda hizmet ettiğini biliyor. Salgın Mart ayı başlarında yayılmaya başladığında, merkezdeki işçilerin çoğu virüse yakalanma korkusuyla çalışmayı bıraktı.

Watch: Hundreds gather at moving funeral tribute to three men ...
Ailesi ve arkadaşları o zamandan beri ölüm hızına ayak uydurmanın zorlu görevleriyle başa çıkmak için müdahale ettiler.Ahmed, "Herhangi bir cenaze merkezinin günde 15 cenaze törenine ulaşması kolay değil." Dedi.

The Latest: Global Muslim body urges India, Pakistan to talk | AM ...
Son iki ayda 200 kişi gömdüler. 
Geçen Salı günü, yedisi Pakistan'a gönderilen 14 ceset taşındıktan sonra diğeri New Jersey ve Long Island mezarlıklarına gömüldükten sonra Ahmed, bunun günün son partisi olacağını umarak kaybolan kamyona bakarak yalnız durdu.
Sonra şöyle dedi: "Ölüm zorunlu bir konudur. Salgın olup olmadığı önemli değil."

HABERVİTRİNİ ÖZEL
 

Güncellenme Tarihi : 23.5.2020 11:15

İLGİLİ HABERLER