Bilim
  • 8.5.2007 00:07

NOKIA'DAN CEP TELEFONLARINI SABİT TELEFONLARA DÖNÜŞTÜRME GİRİŞİMİ

İSTANBUL - Nokia ve Alcatel, mevcut sabit hat yatırımlarının özel ve kamu kuruluşlarına daha fazla değer katması için işbirliği yaparak, sabit telefonların gücünü mobil çalışanların kullanımına sunuyor.


Nokia Eseries cihazları ile Alcatel iletişim altyapısını entegre ederek, cep telefonlarının kurumsal operasyonlara uyum sağlamasına olanak tanıyan Nokia Intellisync Call Connect for Alcatel çözümü, Alcatel OmniPCX'in gelişmiş ses özelliklerinin mobil şebeke üzerinden cep telefonlarına aktarılması, müşteri memnuniyetini ve çalışanların verimliliğini artırırken, iletişim maliyetlerini de azaltıyor. Sistem, öncelikle sesli iletişim masraflarını görmek, kurumlara bu masrafları daha iyi denetlemeyi ve yönetmeyi sağlıyor. Mobil aramalar Alcatel OmniPCX üzerinden gerçekleştirildiğinde, tüm harcamalar tek bir faturada gösteriliyor ve kurumsal raporlama araçları kullanılarak daha iyi incelenebiliyor. Çözüm sayesinde sabit ses yatırımları (telefon, sesli mesaj sistemi, faturalama ve arama hesaplama sistemleri, konferans köprüleri, arama kayıt sistemleri gibi Alcatel iletişim çözümleri) mobil ses çözümlerine aktarılarak, daha yüksek yatırım getirileri elde edilebiliyor.


Alcatel altyapısı, mobil aramaların faturasının sabit telefon faturasına yansıtılmasını sağlayarak, cep telefonu masraflarını hesaplamak için harcanan zamanı ve yapılan masrafları da azaltıyor. Ayrıca Alcatel OmniPCX'in aramayı karşı tarafa yansıtma ve en düşük maliyetli hattın seçilmesi özellikleri sayesinde, uzak mesafe telefon hizmetlerinde en uygun şebekeler kullanılarak maliyetler azaltılıyor. Tamamen mobil olarak ya da evden çalışan kişilerin de sadece cep telefonu kullanması mümkün hale geliyor.


Bu yeni teknoloji sayesinde müşteriler, çalışanlara masa başında veya dışarıda da olsa, tek bir numara ile ulaşılabiliyor. Tek bir numaranın kullanılması sayesinde, müşteriler ve iş ortakları, çalışanların kişisel cep telefonlarını almak zorunda kalmadan, ofis içinde ya da dışında kendilerine ulaşabiliyor. Konuşmanın başka bir kişiye aktarılması ya da konferans görüşmesi yapılması da dahil olmak üzere, sabit bir telefonda yapılabilecek her şeyin cep telefonuyla da yapılabilmesi, sorunların ilk telefonda
çözülmesi olasılığını önemli ölçüde artırıyor.


İş-kişisel kullanım arasında tek tuşla geçiş sağlayarak personelin verimliliğini artıran Nokia Intellisync Call Connect for Alcatel çözümü sayesinde, iş modundayken dışarıya doğru olan tüm aramalar şirket araması olarak yapılıyor. Gelen aramalar ofis telefon numarasına gelen aramalar oluyor. Kişisel modda ise gelen aramalar sadece cep telefonu numarasına gelenler oluyor; iş için yapılan aramalar da doğrudan iş telefonundaki sesli mesaj sistemine aktarılıyor. Bütün bunlar kullanıcının denetiminde oluyor.


Ayrıca çalışan işten ayrılırsa, iş telefonu şirkette kalıyor ve böylece müşteriler firmaya yine ulaşabiliyor.


Bir arama geldiğinde hem masadaki sabit telefon hem de cep telefonu çalıyor ve çalışanlar ofisteyken gelen aramaları kendilerine en uygun cihazdan yanıtlayabiliyorlar. Nokia Intellisync Call Connect for Alcatel; sessize alma, çağrı bekletme, aktarma, toplu görüşme, üçüncü taraflarla konferans görüşmesi yapma, arama kaydetme, aramalara cevap verme, geri arama talebi, aramayı karşı tarafa yansıtma, sabit telefona aktarma, arama yönlendirme ve "meşgul modu" gibi pek çok sevilen Alcatel OmniPCX servisini cep
telefonunda da kullanma olanağı sunuyor.


Kullanıcılar ayrıca bir ya da daha çok sayıda cihaz için de tek bir iş telefonu numarası ve tek bir sesli e-posta kutusu kullanıyor. Çalışanların ofis ve mobil sesli mesaj kutularını tek bir noktada toplayan Nokia Intellisync Call Connect for Alcatel, böylece tüm çalışanların tek bir sesli mesaj kutusunu kontrol ederek tüm mesajlarına ulaşabilmelerini sağlıyor.
Sık kullanılan kurumsal ses işlevlerini geliştirmek üzere, S60 platformu ve kullanıcı ara yüzüyle kusursuz bir entegrasyon sağlayan çözüm sayesinde çalışan; adres listesi, arama kayıtları ya da mesajlar da dahil olmak üzere tüm S60 uygulamalarını kullanarak, ayrı bir uygulamaya gerek kalmadan iş görüşmesini başlatabiliyor. Hatta Nokia Intellisync Mobile Suite platformunun da kullanılmasıyla, telefon açmak için kurumsal rehbere giriş yapılabiliyor ya da bir e-postanın içindeki bir telefon numarası
aranabiliyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:24

İLGİLİ HABERLER