Medya
  • 1.5.2007 00:06

NTV, BİLDİRİYİ ÖNCEDEN ÖĞRENDİ Mİ ?

NTV, Genelkurmay'ın açıklaması ile ilgili kaç saat yayın yaptığını bir duyuruyla açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı’nın Cuma gecesi yaptığı açıklamanın NTV’de ilk yeraldığı saat ve konunun ele alınışıyla ilgili bazı gazetelerde yanlış bilgiler yer alıyor. Bu bilgilerin düzeltilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamayı gerekli görüyoruz.

Genelkurmay Başkanlığı’nın Cuma akşamı 23:18’de internet sitesinden yaptığı açıklama ilk olarak 23:19’da NTV’de yayınlandı. Bildiriye ilişkin ilk bilgiyi Banu Güven’in sunduğu “24 Saat” programında NTV Ankara İstihbarat Müdürü Uğur Şefkat aktardı ve ilk yayın 23:28’e kadar sürdü.

Saat 23:52’de Genelkurmay Bildirisiyle ilgili özel yayına geçildi ve bu yayın da gece saat 01:48’e kadar devam etti. Özel yayında gazeteci ve siyasilerin görüşlerine yer verildi. AB’nin ilk tepkisi de Brüksel canlı bağlantısı ile sunuldu. Gece saat 02:00 bülteniyle birlikte normal yayına dönüldü. Ancak 02:00 bülteni tamamen Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına ilişkin haberlere ayrıldı.

NTV, Cumartesi günü ise sabah saat 10:00’da özel yayına geçti. NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün, CHP’li Mustafa Özyürek, Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, gazeteci Fikret Bila ve Murat Yetkin’e sorular yöneltti. Avrupa Birliği cephesinden gelen tepkilere de özel programda yer verildi.

İstanbul stüdyolarında de Oğuz Haksever stüdyo konuğu Tarhan Erdem ile konuyu konuştu. Yayında Mehmet Ocaktan, Cüneyt Ülsever, Prof. Ahmet İnsel, Ömer Lütfi Mete, Tufan Türenç, Süleyman Sarıbaş ile telefon bağlantısı yapıldı. Özel yayın saat 12:05’e kadar sürdü.

Bütün haber bültenlerinde bu konu işlenirken saat 15:00’de Adalet Bakanı ve Hükümet sözcüsü Cemil yaptığı basın açıklaması canlı olarak verildi. Açıklamanan hemen ardından Oğuz Haksever’in sunduğu özel yayına geçildi ve Hasan Cemal, Mustafa Karaalioğlu, Cengiz Çandar, Onur Öymen, İsmet Berkan, Metehan Demir, Aslı Aydıntaşbaş, Mehmet Ocaktan, Yavuz Donat ile canlı telefon bağlantısı yapıldı. Yayın sırasında Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun açıklaması da canlı yayınlandı. CHP Lideri Deniz Baykal’ın ilk açıklamaları da muhabir bağlantısı ile izleyiciye aktarıldı.

Saat 17:15’te AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, saat 18:25’te Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile özel röportajlar yapıldı ve yayın 18:52’ye kadar sürdü.

Cumartesi günü saat 19:00’da 45 dakikalık ana haber bültenin 35 dakikası Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına ve gelişmelere ayrıldı. Bülten sonunda Murat Akgün’ün Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile canlı yayında yaptığı özel röportaj ekrana geldi.

Genelkurmay açıklamasının yapıldığı gün 8 saati aşan özel yayın yapan NTV, konuyla ilgili gelişmeleri aktarmaya Pazar günü de devam etti. Pazar günü Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener ile yapılan özel röportajın yanısıra aynı konu Cumhuriyet Mitingi özel yayınında ele alındı ve bu açıklamanın Türk siyaset hayatına etkileri tartışıldı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER