Dünya
  • 27.7.2009 03:03

OBAMA CEPTEN DİNDAR!..

İnancını teknoloji aracılığıyla sürdüren siyahi başkanın selefi Bush gibi dindar yönünü göstermekten çekinmemesi eleştirildi...

ABD eski Başkanı George Bush'un aksine dini konulara değinmekten kaçınan siyahi Başkan Barack Obama, itiraflarda bulundu. Başkanlık görevine gelmeden önce her gece dua ettiğini söyleyen ABD Başkanı şimdi ise elinden bir an olsun düşürmediği Blackberry cep telefonu aracılığıyla dua ettiğini açıkladı. Geçtiğimiz akşam bir televizyon programına konuk olan Obama'ya başkanlık sorumluluklarının inanç dünyasını nasıl etkilediği soruldu.

DİNİ PASAJ GÖNDERİYOR

Obama bu soruya ilginç bir yanıt verdi. ABD Başkanı her sabah Blackberry telefonuna e-postayla dini pasajlar, yazılar, dualar ya da alıntılar gönderildiğini ve güne bunları okuyarak başladığını söyledi. Obama gülerek "Her gece uyumadan önce dua etme alışkanlığım vardı. Artık her zaman dua ediyorum.

Çünkü yapacak çok işim, çok sorumluluğum var. Blackberry'yi bir de bunun için kullanıyorum. Dini danışmanım Joshua DuBoi her gün Blackberry'me dini pasajlar gönderiyor. Sabahları güne böyle başlıyorum. Bir pasaj, yazı ya da bazı durumlarda diğer inançlardan alıntılar" diyerek böyle bir dönemde rehberliğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.

GÜVENLİK YÜZÜNDEN GİDEMİYOR

Henüz Washington'da ailecek gidecekleri bir kilise bulamadıklarını ve güvenlik sebebiyle sorunlar yaşandığını kaydeden Obama, First Lady Michelle Obama ve kızlarının ise Camp David'deki kiliseye gittiğini söyledi.

BUSH’A ÖZENDi

Dini büyük ölçüde siyasete de bulaştıran selefi George W. Bush'tan sonra, dini konulardan uzak duran Obama'nın bu konularda konuşması Amerikan basını tarafından eleştirildi. Amerikan basını “Obama eleştirdiği George Bush gibi davranmaya başladı” yorumunu yaptı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:04

İLGİLİ HABERLER