Dünya
  • 15.11.2013 02:08

Obama İran konusunda net konuştu

ABD Başkanı Barack Obama, P5+1 ülkeleriyle İran arasındaki müzakerelerle ilgili, "Kongre üyelerine söylediğim şu ki, eğer biz bu konuyu diplomatik yollardan çözmekte ciddiysek, o zaman zaten zirvede olan ve İran'ı masaya getiren yaptırımlara yeni yaptırımlar getirmeye ihtiyacımız yok. Çünkü ordumuz ne kadar iyi olursa olsun, askeri seçenekler her zaman karmaşıktır, zordur ve her zaman istenmeyen sonuçlar doğurur" dedi.

Obama, Beyaz Saray'da, Sağlık Reformu ile ilgili yaptığı açıklamada, İran ile ilgili soruyu da yanıtladı.

"Kongre'nin İran'a yönelik yeni yaptırımlar getirmesi halinde bunun İran'ın müzakerelerden kalkmasına neden olacağını düşünüp düşünmediğine" yönelik soru üzerine Obama, İran'ın nükleer silahlara sahip olmasını istemediklerini tekrarlayarak, bunun sadece ABD ve müttefiklerine bir tehdit oluşturmayacağını, aynı zamanda tüm bölgeyi istikrarsızlaştırıp nükleer silahlanma yarışını tetikleyeceğini kaydetti.

"Dolayısıyla politikamız, İran'ın nükleer silahlar edinmemesi üzerine ve bu hedefe ulaşmaktan emin olmak için de tüm seçenekleri masada bırakıyorum" diyen Obama, kendi yönetimi döneminde İran'a yönelik en etkili yaptırımları ortaya koyduklarını hatırlattı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:22

İLGİLİ HABERLER