Dünya
  • 6.9.2013 01:14

Obama'nın ümidi azalıyor...

Esed rejimine karşı askeri müdahale kararı çıkartma umutları azalıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Birleşmiş Milletler'den Suriye'de Esed rejimine karşı askeri müdahale kararı çıkartma umutlarını yitiriyor.

Birleşmiş Milletler nezdindeki Amerikan büyükelçisi, Rusya'nın Güvenlik Konseyi'ni rehin tutmayı sürdürdüğünü belirtti.

Beyaz Saray ise, Başkan Obama'nın gelecek hafta Kongre'deki Suriye kararı üzerinde çalışmak için California ziyaretini iptal ettiğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Birleşmiş Milletler büyükelçisi Samanta Power (SEMANTA PAVIR), 21 Ağustos'ta Suriye'deki kimyasal silah saldırısı ile ilgili olarak Güvenlik Konseyi'nde tıkanıklık yaşandığını açıkladı, Rusya'yı suçladı.

Power, saldırıyı Esed rejiminin düzenlediğine ilişkin ellerindeki istihbaratı Güvenlik Konseyi üyeleri ile paylaştıklarını, ancak Rusya'nın Konsey'i rehin tutmayı sürdürdüğünü kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri, saldırıyı Esed güçlerinin düzenlediğini, bin 400'den fazla kişinin öldüğünü belirtiyor.

İngiltere ise, saldırıda ölenlerin isim listesi üzerinde çalıştığını, şimdiye kadar 500'den fazla kişinin isminin tespit edildiğini bildirdi.

Bu arada Beyaz Saray, Amerikan Başkanı Barack Obama'nın California ziyaretini iptal ederek, gelecek hafta Washington'da kalacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada, Obama'nın, Kongre'de Suriye'ye askeri güç kullanılmasına olanak veren karar tasarısı üzerinde çalışacağını bildirdi.

Senato Dış İlişkiler Komitesi, tasarıyı onayladı, gelecek hafta Senato'da ele alınacak. Ancak çok sayıda senatör henüz kararını vermedi. Ajanslar, Obama'nın Temsilciler Meclisi'nde de zorlanabileceğini belirtiyor.

Tasarıya göre Suriye düzenlenecek muhtemel operasyon 90 günle sınırlandırılıyor.

Başkan Obama'ya sınırlı müdahale imkanı veren düzenlemede bölgeye Amerikan askerlerinin ayak basması ise yasaklanıyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:15

İLGİLİ HABERLER