Ekonomi
  • 14.4.2007 10:10

OCAKLAR KREDİ KARTIYLA YANIYOR

Kredi kartıyla tüpgaz satışlarının her geçen gün arttığı belirtilerek, yapılan her 100 satışın 35'inin kredi kartıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.


      Milangaz Ticaret ve Sanayi A.Ş. Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Celil Mavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 kentteki bin 100 bayinin günde 22 bin tüpgaz satışı yaptığını söyledi.


      Tüpgaz satışlarında halkın kredi kartıyla alıma yöneldiğini anlatan Mavi, müşterilerin taleplerine cevap vermek amacıyla bayilerinin eve teslimlerde seyyar pos cihazı kullanmaya başladıklarını anlattı.


      Mavi, kredi kartının son yıllarda yaşamın her alanında yer almaya başladığına işaret ederek, ''Vatandaşlar, son olarak ocaklarını da kredi kartıyla tüttürmeye başladı. Bölgedeki bayilerimizin sattığı her 100 tüpgazdan 35'inin satışı kredi kartıyla gerçekleştiriliyor'' dedi.


      Satışlar sırasında vatandaşların kredi kartını bilinçsiz olarak kullandıklarını gözlemlediklerini de anlatan Mavi, ''Vatandaşların bazılarının, kartlarının limitlerini doldurduğundan tüpgaz alırlarken gelen görevlilere (kartımın bugün hesap kesim tarihinin son günü, tüpü bugün verin, yarın gelin karttan çekelim) dediği bile oluyor. Böylelikle tüpgaz borçlarını bir ay sonraya sarkıtmanın yollarını arıyorlar'' görüşünü dile getirdi.


      Mavi, sektörde daralma olduğunu ve ayakta kalabilmek için firmaların birbirleriyle kıyasıya bir rekabet içerisine girdiğini belirterek, rekabet ortamında kalitesini en yüksek tutan bayinin ayakta kalacağını, temeli olmayan ve yatırım yapmayanların ise sektörden çekileceğini ifade etti.


      Mavi, tüpgazın Türkiye'ye ilk geldiği tarihten bu yana görünümünde pek fazla değişikliklerin yapılmadığını, görünümünü değiştirmek için firma olarak bir süreden beri ar-ge çalışması yaptıklarını anlattı.
      Yaklaşık 1-2 ay içerisinde tüpgazı demir ambalajlı görüntüsünden kurtaracaklarını kaydeden Mavi, ''Halkımıza en kaliteli tüpgazı sunacağız. Bunun için de tüpgazı daha albenili hale getireceğiz'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:04

İLGİLİ HABERLER