Gündem
  • 27.2.2013 23:32

Öcalan'ın mektubu sınır ötesinde!..

Abdullah Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektubu, bugün sabah saatlerinde DTK Başkanı Mardin bağımsız milletvekili Ahmet Türk ile Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk'un götüreceği iddia edildi. Daha sonra İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in saat 17.00'de Habur Sınır Kapısından geçiş yaptığı ve mektubu ileteceği öne sürüldü. Ancak gerçeğin bambaşka olduğu ortaya çıktı. "Yeni Yol Haritası” taslak metninin PKK’nın Kandil’de bulunan üst yönetimine ulaştırıldığı, BDP eşbaşkanlırının yarın Süleymaniye'de buluşacağı, Önder'in ise uçak korkusu olduğu için kara yolunu tercih ettiği anlaşıldı.

Abdullah Öcalan tarafından hazırlanan ve BDP’ye teslim edilen “Yeni Yol Haritası” taslak metninin PKK’nın Kandil’de bulunan üst yönetimine ulaştırıldığını açıklayan BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş da bu gece yarısı Süleymaniye’ye gidiyor.

Demirtaş’a diğer Eşgenel Başkan Gültan Kışanak ile DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk'un eşlik edeceği öğrenildi. Irak Kürdistanı’nın Süleymaniye kentine gidecek olan eşbaşkanlara, yolculuklarını uçak yerine karayolunu tercih eden Sırrı Süreyya Önder de katılacak. Önder'in uçak korkusu yüzünden karayolunu tercih ettiği öğrenildi. Sırrı Süreyya Önder’in, bu akşam saatlerinde Habur’dan Irak Kürdistanı’na geçiş yapması “Mektup Önder tarafından iletiliyor” yorumlarına neden olmuştu.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ

Demirtaş akşam saatlerinde ODTÜ’de düzenlenen bir etkinliğe katılmış etkinlik sonrası yaptığı açıklamada Öcalan’ın taslak metninin Kandil’e ulaştırılmasıyla ilgili şu bilgileri vermişti: Kimin nasıl götürdüğünden çok, bütün bu süreç sağlıklı işleyecek mi başarılı bir müzakere süreci başlayabilecek mi, bütün bunları tartışıyoruz. Bunu daha çok önemsiyoruz. Yani milletvekilleri üzerinden bu çalışmayı yapmadık, yani mektupların götürülmesi çalışmasını. Uygun bir mekanizma bulup bize yardımcı olacak arkadaşlar üzerinden gönderdik mektupları. Milletvekillerimiz daha çok bu işin esasıyla ilgileniyorlar, ilgilenmeye devam edecekler.”

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:39

İLGİLİ HABERLER