Spor
  • 28.5.2013 14:48

Okulda dövülünce, anne-oğul kareteci oldu

Adana'da ilkokul öğrencisi Egemen Sevindim (11), okulda arkadaşları tarafından darp edilince, anne Ayten Sevindim, çocuğunun dayak yemesinin önüne geçmek için harekete geçti. Anne Sevindim, okulda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında karate kursu açıldığını öğrendi. Bunun üzerine oğlu Egemen’i, Türkiye Karate Federasyonu Milli Takım Antrenörü Uluslararası Hakem Metin Yavuz tarafından verilen karate kursuna yazdırdı. Ders bittikten sonra haftada 3 gün oğlunu karate kursuna getirmeye başlayan anne Sevindim, bu sırada kendisi de karateye merak sararak kursa katılmaya karar verdi. Sevindim, oğluyla birlikte kursa katılarak karate öğrenmeye başladı.

Ayten Sevindim, oğlunun okulda dayak yemesine önlem ararken, okulda karate kursunun açıldığını öğrenip çocuğunu karate kursuna göndermeye karar verdiğini belirterek, "Önce oğlum başladı kursa, haftada 3 kez kursa getiriyordum. Baktım karate çok eğlenceli bir spor. Hem de kötülüklerden kendimi korumayı öğrenirim diyerek ben de kursa gelmeye karar verdim. Yaklaşık 1 aydır kursa geliyorum, çok şey öğrendim" dedi.

Oğlunda da kursa katıldıktan sonra özgüven patlaması olduğunu, artık okulda dayak yiyip eve gelmediğini belirten Sevindim, şunları kaydetti:

"Artık oğlumun karate kursuna gittiğini duyan arkadaşları ona yaklaşmıyor. Ondan korktukları için değil, oğlumun özgüveni geldiği için. Karate kursuna gelmeden önce daha içine kapanık, özgüveni olmayan bir çocuktu. Ancak kursla birlikte bu sorunu da aştı. Hem oğlum hem ben, kurs sayesinde çok şey öğrendik. Hem oğlum okulda dayak yemiyor, hem de sokakta ben daha rahat yürüyorum."
Egemen Sevindim ise, karate kursuna gelmeden önce okulda hep dayak yediğini söyleyerek, "Kursa gelmeye başladıktan sonra bana kimse sataşmıyor. Çünkü ben artık karate biliyorum. Bu nedenle artık benden korkuyorlar. Karate sayesinde dayak yemekten kurtuldum. Ben karateyi kavga için değil kendimi korumak için öğreniyorum. Çünkü ben kavga etmeyi, birini darp etmeyi sevmiyorum" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:56

İLGİLİ HABERLER