Gündem
  • 5.4.2006 17:40

ÖLECEĞİNİ TAHMİN EDEN ŞEHİT, MEZARINI ÖNCEDEN HAZIRLATMIŞ

BAYAZIT CEBECİ
ANKARA - Şırnak'ta güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Mükremin Başaran'ın Ankara'nın Haymana İlçesi'ndeki ailesi, evlerinin çatısına büyük bir Türk bayrağı astı.
Şırnak'ın Gabardağı mevkiinde, bölücü terör örgütü ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Şırnak Jandarma Komanda Tugayı'nda askerlik görevini yapan Jandarma Komanda Onbaşı Mükremin Başaran'ın şehit olduğu haberini duyan yakınları, yasa boğuldu. Ankara'nın Haymana İlçesi'nin Oyaca Beldesi'nde Vedat ve Meryem Başaran'ın tek çocuğu olan Şehit Komando Onbaşı Mükremin Başaran'ın, askerliğinin bitmesine 4 ay kaldığı öğrenildi. Oyaca Beldesi'ndeki şehidin evinin çatısına adeta bir düğün evi gibi Türk bayrağı asıldı.

MEZARINI HAZIRLATMIŞ

Jandarma komando onbaşı Mükremin Başaran'ın, Ankara'nın Haymana İlçesi'ne bağlı Oyaca Beldesi'ndeki ailesinin yanına 3 ay önce izine geldiğinde, ‘Her an şehit olabilirim’ diyerek dedesinin yanında mezar yerini ayırttığı ortaya çıktı. Şırnak Jandarma Komando Tugayı’nda vatani görevini yapan oğulları Mükremin'in tek çocukları olduğunu söyleyen Meryem ve Vedat Başaran çifti, onun şehit olduğu haberiyle yıkıldı. Vedat Başaran, “Oğlum 3 ay önce izne geldiğinde, belde mezarlığında kendisiyle aynı adı taşıyan dedesinin mezarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından bana, ‘Baba dedemin mezarının yanında benim de mezarımı kazın, her an şehit olabilirim’ dedi. Biz de oğlumun bu sözleri üzerine dedesinin yanında mezarını kazdık. Ve her telefonda oğlumun şehit olacağı haberini bekliyorduk. Demek ki bugüne kısmetmiş. Mükremin, dünyada tutunduğum tek evladımdı. Acısını yüreğime gömmekten başka çarem yok. Vatan sağ olsun'' dedi.

       


     

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 08:48

İLGİLİ HABERLER