Eğitim
  • 28.6.2009 14:35

ÖN LİSANSTA DA YABANCI DİLLE ÖĞRETİM

ANKARA - YÖK'ün hazırladığı Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de bugün yayımlandı.
Yeni yönetmelikle, yabancı dille öğretim yapacak lisans veya lisansüstü programlara, ön lisans programları da dahil edildi.
Buna göre, derslerin Türkçe ve belirli bir yabancı dille karma olarak verildiği programlarda zorunlu ve seçmeli derslere ilişkin kredi saatlerinin asgari yüzde 30'luk kısmının bu yabancı dille verilmesi şart olacak.
Yabancı dille verilen derslerin bu dile hakim olan öğretim elemanları tarafından ve bu dille verilmesi sağlanacak.
Yabancı dil kapsamına giren programlara yer veren fakülte, enstitü, yüksekokul veya meslek yüksekokullarının bağlı bulunduğu üniversitelerde yabancı dil hazırlık sınıfı açılacak. Hazırlık sınıfı, rektörler arasında imzalanan ve YÖK Genel Kurulunun onayı ile kabul edilen protokole istinaden, bir başka üniversitede de açılabilecek.
Yeni düzenleme, yükseköğretim programına ilk defa kayıt yaptıran öğrencilerden yönetmelikte belirtilen koşullardan birini taşıyanların, yabancı dil seviye tespit sınavından muaf tutulması hükmünü de taşıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:37

İLGİLİ HABERLER