Asayiş
  • 4.6.2014 20:17

Otomobilde gasp dehşeti kamerada

Bir marketler zincirinin 12 şubesine ait hasılatı toplayan Hüseyin Bayageldi, günlerce önceden yapılıp, en ince ayrıntısına kadar planlanlandığı anlaşılan bir soygunun kurbanı oldu. 2 soyguncu Bayageldi'nin otomobiliyle bir banka şubesine geldiği sırada aniden ortaya çıktı, bujiyle otomobilin camlarını patlattı, biber gazı sıktı, yan koltuğunda bulanan ve içinde 195 bin lira bulunan çantayı alarak kayıplara karıştı.

KAMERA KAYDI, SOYGUN DEHŞETİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Caddeyi gören 2 farklı güvenlik kamerasının kayıtları, bu müthiş soygunu bütün dehşetiyle ortaya koydu.
2 Haziran Pazartesi saat 15.30 sıralarında meydana gelen olay sırasında kameraların ikisi de kayıttaydı.

SOYGUNCULAR PUSUDA

Market zincirinin ortağı Hüseyin Bayageldi, otomobiliyle bankanın önüne geliyor. Bu sırada bir başka otomobilden 2 kişi iniyor. İşte bu kişiler bir kaç saniye sonra hızla harekete geçecek soyguncular. Birinin sağ ön kapı camına elindeki bujiyi fırlatmasıyla soygun başlıyor.

İKİ CAMDA DA SOYGUNCU VAR

Sürücünün kapısında bulunan ikinci kişi Bayageldi'ye biber gazı sıktığı sırada, tuzla buz olan diğer camdan elini sokan soyguncu koltuk üzerindeki para dolu çantayı alıyor. Şoka giren Bayageldi buna rağmen geldikleri otomobile binip kaçmaya çalışan soyguncuların peşine düşüyor. Bunu da başarıyor.

METRELERCE SÜRÜKLENİYOR
Aslında 3 kişi oldukları ortaya çıkan soygunculardan birinin direksiyonda anlaşılıyor. Koşarak gelen Hüseyin Bayageldi, otomobilin arka koltuğunda oturan soygunculardan birinin beline yapışıyor. Otomobil hareket etmesine rağmen bırakmıyor. Bu şekilde metrelerce sürüklenen Hüseyin Bayageldi soyguncunun tekme darbeleri ve gücünü kaybetmesi nedeniyle sonunda asfalta düşüyor; soyguncular gözden kayboluyor.

YARALANDI, HASTANEYE KALDIRILDI

Güvenlik kamerasının kayıtları böyle bitiyor. Kayda girmeyen bölümde, market sahibinin vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılması ve olay yerine polislerin gelişi var.

DEHŞET DAKİKALARINI ANLATTI

Olay sonrası DHA'nın sorularını yanıtlayan Bayageldi, "Çok trafik olduğu için bir arka sokaktan girdim. Yanaştığım zaman arabanın el frenini çektim ancak tamamen durmamıştım... Aynı anda camların ikisi de patladı. Ne oldu demeden çantaya sarıldı. Ben de çantaya sarıldım. Diğer taraftaki şahıs yüzüme biber gazı sıktı ve beni kendine doğru çekti. Çekince boşa çıktım ve çantayı aldı kaçtı. Diğer şahsa sarıldım o da kendini arabaya attı. Beni fırlattı zaten orada. 3-4 metre yuvarlandım.

POLİSTEN DE ŞİKAYETÇİ

Polis olay yerine yarım saat sonra geldi. Gelen 2 polisti. Orada bir kargaşa vardı. Polis oradaki 2 kişiyi aldı gitti. Biz orada kaldık. Yarım saat sonra bir ekip daha geldi. Olay yeri inceleme gelecek dediler. Arabayı ellememiz gerektiğini söylediler. Saat 23.30'a kadar karakolda bekletildim.

"POLİS BİRİMLERİ -HANGİMİZ GÖREVİ- ANLAŞMAZLIĞINA DÜŞTÜ"

İfadem alınacak ve hangi birim Asayiş mi, kapkaç mı, gasp mı, otodan hırsızlık mı. Bu 4 birim kendi arasında anlaşamadı saat 23.00'a kadar. Gayrettepe'den gelen ekip benim ifademi aldı. Amiriyle görüştü sonra bu bizim görevimiz değil dedi ve gitti. Bu bankanın orada sürekli bu olaylar oluyor. Hiçbir polis ekibi orada ilgilenmiyor. Sürekli bu olaylar oluyor. Asayiş Esenyurt'ta gerçekten sıkıntı" diye konuştu.
Sinan BİLGİLİ - İstanbul DHA

 

 

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:29

İLGİLİ HABERLER