Yaşam
  • 18.5.2017 21:36

Otomobille Gezmenin En Kolay Yolu

Ülkemiz seyahat alışkanlıkları gözlemlendiğinde en sık kullanılan ulaşım yöntemi olarak tatil giderken hususi araçla gezmek geliyor. Ancak eskimiş olan bu alışkanlık özellikle uzun yol yapan tatilcilerin seyahat bütçelerinde bilinmeyen bir zarar olarak yansıyor.

 İstanbul’dan kalkıp, Antalya’ya gitmek isteyen iki kişilik bir çift, erken rezervasyonla gidiş geliş İstanbul uçak biletini sadece 200 TL gibi bir ücrete alabilirken, bu hatta aracın yakacağı benzin ya da mazot bedeli bu fiyatın 4 katına kadar çıkabiliyor. Üstüne aracın yıpranması, eskimesi, yağ ve bakım masrafları da cabası. Oysa ki uçakla ulaşım sağlandıktan sonra havalimanı araç kiralama fırsatlarıyla hemen iner inmez arabasına kavuşarak aynı lükse ve konfora sahip olarak Antalya ve civarı rahatlıkla gezilebilir durumda. Burada rent a car bedeli olarak sadece 60 - 80 TL arası günlük bedel ödenecekken, kısa mesafelerde yapılacak gezilerse pek yakıt masrafı gütmeyecektir. Üstüne aracın kasko bedeli de zaten kiralama fiyatına dahil oluyor ve bakım masrafı da firmanın üzerinde görülüyor.

 Bu mantıklı yöntem için Antalya Havalimanı araç kiralama ofislerinden beğendiği aracı, yakıt türünü, manuel ya da otomatik olarak vites seçeneği, kasko özelliklerini belirledikten sonra hemen uçaktan inip bagajını alan tatilciler, evlerindeki konfora Antalya havalimanında da devam ediyor olacaklar. Antalya’nın civarlarını oldukça uygun maliyetlerle gezdikten sonra otellerinde konaklayabilir, denizin keyfini çıkarabilir, Antalya’nın tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret edebilir ve evinize dönebilirsiniz.

 Eve dönüşte de diyelim ki tekrar İstanbul’a uçacaksınız, bu durumda kiralık aracınızı havalimanı ofisinde geri teslim ettikten sonra “memleket uçuşu” diyeceğimiz seyahatinizi gerçekleştirir ve İstanbul’da da limandan eve gitmek için toplu taşıma ya da havalimanı transfer hizmetlerini kullanabilirsiniz. Yok ben aynı konforla devam etmek istiyorum diyenlerdenseniz, bu sefer de Atatürk Havalimanı araba kiralama şirketlerinden aracınızı alabilir, evinize gidebilir ve bir sonraki gün şehir içindeki teslim noktalarından aracınızı bırakabilirsiniz. Bu durumda, havalimanında ve kent içinde birden fazla ofisi olan bir rent a car şirketini tercih etmeniz gerekmektedir.

 Elbette insanların alışkanlıklarını değiştirmemek için otomobilleriyle seyahat etme isteği baki kalabilir, lakin bunu çok daha ekonomik fiyatlarla yapmak için araç kiralama fırsatları varken, kendi arabanızı eskitmenin çok da yeri yok.

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.5.2017 21:40

İLGİLİ HABERLER