Yaşam
  • 23.2.2022 21:09

Özel jeti arızalanan Elton John ölümden döndü!

Konser vermek üzere İngiltere'den ABD'ye özel jetiyle gitmek üzere yola çıkan şarkıcı Elton John, havada korku dolu anlar yaşadı. Arızalanan uçak, şiddetli rüzgar nedeniyle acil inişini ancak üçüncü turda gerçekleştirebildi.

Elton John's private plane suffers worrying glitch while cruising at 3000m  | news.com.au — Australia's leading news site

Dünyaca ünlü şarkıcı Elton John, New York'taki Madison Square Garden'da vereceği konsere gitmek için özel jetiyle uçmaya karar verdi. İngiltere’nin güney doğusundaki Hampshire şehrinden havalanan uçağın kalkışı sorunsuz gerçekleşti. Fakat özel jet, İngiltere hava sahasından çıkıp İrlanda kıyılarına varmadan hidrolik sisteminde bir sorun yaşamaya başladı.

Elton John Talks Young Thug & Hot 100 Return – Billboard

ACİL İNİŞİ PANİĞİ

Telsizle hava Trafik kontrol ekiplerine acil durumu bildiren pilot, daha yolun başında oldukları için en uygun hamlenin Hampshire'a geri dönmek olduğuna karar verdi. Bunun üzerine harekete geçen acil durum görevlileri, pisti boşaltıp bölgeye ambulans ve polis ekiplerini sevk etti.

Ancak öngörülemeyen hava koşulları nedeniyle uçağın acil iniş yapması da sanıldığı kadar kolay olmadı. Uçak havaalanına geri döndüğünde Hampshire, güçlü bir fırtınanın etkisi altındaydı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre; fırtına nedeniyle savrulan jet iki defa inmeyi denedi. Ama bir türlü burnunu yeterince indirmeyi başaramadı. Pes etmeyen pilotun üçüncü ve son denemesiyle tekerlekler yere değebildi.

Dünyaca ünlü müzisyen Elton John, Covid-19'a yakalandı

KONSERİ ERTELEMEDİ

Acil inişten sonra ilkyardım ekipleri hemen uçağa ulaştı. İlk müdahale ekiplerinden edinilen bilgilere göre 74 yaşındaki Elton John, havada atlattığı tehlike yüzünden çok sarsılmıştı. Fakat yine de konsere yetişme planından vazgeçmedi. Hemen başka bir uçak bulan Elton John, bu maceralı yolculuğun sonunda New York'a ulaştı.

Dünyaca Ünlü Şarkıcı Elton John Koronavirüse Yakalandı! Elton John'un  Sağlık Durumu Nasıl?

FİNAL TURU

Elton John'un konsere çıkmak için bu kadar ısrar etmesinin sebebi bunun veda turu kapsamında vereceği son konserlerden biri olması. Ünlü şarkıcı New York'taki konserini de içeren bu final turunun ardından 2023 itibariyle kariyerin canlı performans kısmını noktalayacağını duyurmuştu.

Elton John, 2018'in sonunda başlayan turuna koronavirüs pandemisi ve kendi sağlık sorunları nedeniyle defalarca kez ara vermişti.

Elton John, kalçasını incittiği için, 2021 İngiltere ve Avrupa turunu  erteledi

KORONAVİRÜSE YAKALANMIŞTI

Öte yandan 74 yaşındaki usta müzisyen, geçtiğimiz ay koronavirüse yakalanmıştı. Bu nedenle konserlerini ertelemek zorunda kalan Elton John, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Why Elton John's Latest Royal Award Has Fans In A Frenzy

“Herkese merhaba, Covid kaptığımı ve bu nedenle Dallas’taki gösterilerimi yeniden planlamak zorunda kaldığımı bildirmek için bir mesaj göndermek istedim. Biletleriniz varsa, yeni tarihler için çok yakında sizinle iletişime geçilecektir. Gösterileri ertelemek her zaman büyük bir hayal kırıklığıdır ve bundan rahatsız olan herkes için çok üzgünüm ama kendimi ve ekibimi güvende tutmak istiyorum. Her zaman olduğu gibi, tüm sevginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim ve hepinizi yakında görmek için sabırsızlanıyorum!”

Güncellenme Tarihi : 23.2.2022 21:17

İLGİLİ HABERLER