Gündem
  • 10.4.2024 19:33

Özgür Özel Bahçeli'ye bulaştı.. Cehalet demeye dilim varmıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dünkü "Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır. Herkes aklını başına almalı, rüzgar ektiği müddetçe fırtına biçeceğini unutmamalıdır" sözlerine tepki gösterdi. "Dilim varmaz cehalet demeye, dil sürçmesi olduğunu kabul etmek isterim" diyen Özel, "Sandık dışını çare göstermek bugüne kadar önüne gelen herkese darbeci diyenlerin herhalde sürçülisanıdır ki bayramın yüzü suyu hürmetine biz de affedelim" diye konuştu.

Özel, 31 Mart Yerel seçim sonuçlarına bir kez daha vurgu yaparak, "Bugün sayın Erdoğan’dan başlayarak tüm siyasi parti liderlerini arayacağım. Birinci parti olma sorumluluğuyla tüm siyasi parti liderlerini arayacağım" dedi.

CHP lideri Özel, Ramazan Bayramı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel şunları kaydetti:

Bahçeli'ye sert tepki: Cehalet demeye dilim varmaz!
"Bu ülke sandıkta kurulmadı demek dilim varmaz cehalet demeye dil sürçmesi olduğunu kabul etmek isterim. Dünyada bir ülke sandıkla kurulmuşsa bu ülke kurulmuştur. Kurtulmadan önce bile kuruluşu öncelemiş milli iradeyi öncelemiş bir liderin kurtardığı bir ülkeye sandıkta demokrasiyle kurulmamış demek abesle iştigaldir. Sayın Bahçeli’nin benim öğretmeme ihtiyacı yoktur ama 23 Nisan 1920 günü bu ülke önce gazi Mustafa Kemal Atatürk ve birinci meclisin mensuplarının kıldıkları Cuma namazından sonra dualarla açılmış, ardından aldığı ilk karar mazbata tetkik komisyonudur. Bu dünyada ülkesini kendiliğinden bulmuş olanlarla bizi kimse karıştırmasın. Genel başkanlığını yaptığım bu parti de savaş meydanlarında kurulmuştur, savaş meydanlarında bu ülke kurtulmuştur ve bu savaşın komutanı TBMM olmuştur. Üçer aylık dönemlerde başkomutanlık görevini Atatürk’e devretmiş üçer aylık dönemlerde oylama yapmıştır. Bu ülkeyi sandıkta kurulmadı demek ve sandık dışını çare göstermek bugüne kadar önüne gelen herkese darbeci diyenlerin herhalde sürçülisanıdır ki bayramın yüzü suyu hürmetine biz de affedelim.

Güncellenme Tarihi : 10.4.2024 19:38

İLGİLİ HABERLER