Dünya
  • 21.1.2016 15:43

Pakistan'daki üniversite saldırısından korkunç görüntüler

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Çaharsada kentinde Bacha Khan Üniversitesi'ne giren silahlı saldırganlar çevreye ateş açtı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, patlayıcı madde de kullanılan saldırıda en az 25 kişi öldü. Saldırıyı Pakistan Talibanı'na bağlı Gidar grubu üstlendi.

Üniversiteden silah ve patlama sesleri gelirken; ordu birlikleri olay yerine sevk edildi.

Hayberpaktunhuva eyaleti hükümet sözcüsü Şevket Yusufzai, operasyonun bittiğini, ölü sayısının 25 ila 30 arasında olduğunu söyledi. Ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu belirten Yusufzai, 60'ın üzerinde de yaralı bulunduğunu ifade etti.

DÖRT SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Pakistan polisi, saldırganlardan dördünün öldürüldüğünü açıkladı.

Polis, öğrencilerin çoğunun kurtarıldığını ancak silahlı saldırganların halen kampüste olduğunu duyurdu.

Üniversitede bugün gerçekleştirilen bir şiir etkinliği sebebiyle 3 bin öğrenci ile 600 kadar ziyaretçi olduğu belirtiliyordu.

TÜRKİYE'DEN KINAMA
Dışişleri Bakanlığı, Bacha Han Üniversitesi'ne düzenlenen terör saldırısını kınadı.Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Baça Han Üniversitesine düzenlenen terör saldırısında ilk belirlemelere göre, onlarca kişinin hayatını kaybetmesi ve çok sayıda kişinin yaralanmasının büyük üzüntüyle öğrenildiği ifade edildi.

Türkiye'nin kardeş Pakistan'a bu konuda her türlü yardımda bulunmaya hazır olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu hain terör saldırısını kınıyor; hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa, Pakistan Hükümeti ve kardeş Pakistan halkına başsağlığı diliyoruz. Pakistan’ı istikrarsızlığa sürüklemek amacıyla girişilen terör olaylarının son dönemde artmasını endişeyle karşılıyor, Pakistan halkının bu süreçten daha fazla bütünleşmiş olarak çıkacağına ve terörle mücadelesinde Pakistan Hükümeti’ne verdiği desteği artıracağına inanıyoruz."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER