Asayiş
  • 7.4.2014 16:06

Pamir seferberliği, kayıp yakınlarına umut oldu

Kayıp çocuklara oluşan ilginin Pamir’den sonrada devam etmesini isteyen kayıp yakınları, ‘‘Henüz bulunması gereken binlerce Pamir var’’ diyor. Küçük Pamir’in kaybolmasının hemen ardından sosyal medyada olayın duyurulması ile Pamir’in bulunması için oluşturulan birliktelik, kayıp yakınları için umut oldu. Yıllardır haber alamadıkları çocuklarından toplumda kayıplara yönelik olgunun oluşması ile haber alma umudu yeşeren kayıp yakınları, duyarlılığın devam etmesini istiyor.

Pamir’in ölümüne çok üzüldüklerini belirten Kayıp Yakınları Derneği Başkanı Zafer Özbirlik, "Şuan ülkemizde 5 bin 530 çocuk resmi olarak aranmaktadır. Emniyetin kayıp listesinde hala 5 bin 530 Pamir var bulunmayı bekleyen. Yine resmi rakamlara göre 16 bin kayıp insan var. Ne yazık ki bu insanlardan haber alınamıyor. Aileler yıllardır perişan bekliyor.’’ dedi.

Özbirlik, ‘‘Bugün sosyal medya sayesinde Pamir’in kaybolduğu kısa sürede tüm Türkiye öğrendi. Pamir için bir birliktelik oluştu. Bu bizim için büyük bir şanstır. Toplum gerektiği yerde bir dayanışma içine girebiliyor. Ancak aynı hassasiyeti diğer kayıplar için göstermeliyiz. Eğer aynı hassasiyet gösterilirse belki de kayıp çocuklardan birileri bulunabilir. Konu gündemdeyken insanlar ilgileniyor ama gündemden düşünce kimse ilgilenmiyor. Buda bizi çok üzüyor’’ ifadelerini kullandı.

Pamir için sağlanan birlikteliğin kayıp yakınlarını umutlandırdığını belirten Özbirlik, "Bizim toplumun her kesiminden insanlara ihtiyacımız var. Biz çocuklarımızın kaybolmasına karşıyız dediğimiz zaman çocuk kaçıracak kişiler bu birliktelikten korkarlar. Çocukların kaybolması da engellenir" şeklinde konuştu.

Kayıp yakını olan Erdal Şimşek ise, "Pamir’in ailesine başsağlığı diliyorum. Kayıp yakını olarak Pamir olayında gördüğüm beraberlik ve arayış bizleri umutlandırdı. Bu umutlarımız da, birlik ve beraberlik de inşallah devam eder" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:14

İLGİLİ HABERLER