Gündem
  • 26.2.2010 12:48

PARTİLİ GENÇLERDEN ERDOĞAN'A DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ

ANKARA - AK Partili gençler Başbakan Erdoğan'a doğum günü hediyesi olarak köstekli saat hediye etti.
Partili gençler makam aracından inen Erdoğan'ın doğum gününü kutladılar. Erdoğan, kendisine köstekli saat hediye eden gençlerle fotoğraf çektirdi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise basın mensuplarının Başbakan Erdoğan'ın bugün doğum günü olduğunu hatırlatması üzerine ''Sayın Başbakan'a yeni bir anayasa hediye etmek isterdim'' dedi.
Basın mensupları, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a da Erdoğan'ın doğum günüyle ilgili ''Bir mesajınız olacak mı?'' diye sordular. Atalay, ''Gayet güzel. Allah nice hayırlı yıllara ulaştırsın. Ben de başbakanımıza nice hayırlı uzun yıllar diliyorum'' diye konuştu.
Beşir Atalay, ''Sayın Çiçek, 'eğer hediye alabilseydim yeni bir anayasa almak isterdim' dedi. Sizin de böyle bir hediyeniz olur mu?'' sorusuna ''Benim öyle bir şey değil... Ama Sayın Başbakanımıza bir doğum günü hediyem var. Onu söylemeyeceğim şimdi'' yanıtını verdi.

-''EL ELE VERSEYDİK HIZLI YOL ALIRDIK''-

Atalay, gazetecilerin, ''demokratik açılım olabilir mi?'' sorusu üzerine şunları söyledi:
''Açılım güçlü şekilde yürüyor arkadaşlar. Biz o konuda kararlıyız. İnanın dün samimiyetle söyledim ama karşı sıralarda belki çok fazla müdahale olduğu için sesimizi yükselttik. Benim stilim değildir o... Ama şunu samimiyetle söyledim; muhalefet partileri özellikle CHP, bu tarihi süreçte yer almadığı, destek olmadığı için hatta engellediği için ileride çok üzülecek. O partinin tarihinde bu yara alacak. Türkiye'nin bu en kronik sorunu. En büyük problemini çözmek için çabalarken böyle hiç aslı olmayan o toplantıya katılan herkesin yalanladığı bir şey üzerine bir gensoru verdi.
Ben, tabii, burada MHP'yi çok şey yapmıyorum. Çünkü onlar başından beri çok kararlı. Onlar bu sorunun çözülmesini istemeyen bir parti. Çünkü bu sorun çözüldü mü kendileri zayıflayacak ama CHP'nin düşünceleri, projeleri vardı. Yani bu konuda omuz omuza, el ele verseydik daha hızlı yol alırdık. Türkiye'nin başından bu terör belasını uzaklaştırırdık kurtarırdık.
Ama tabii kendileri bilir. Biz aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Başbakanımız, hükümetimiz kararlı. Bütün kurumlarımız işbirliği halinde ve şuanda bu çalışmanın en verimli dönemini yürütüyoruz diyebilirim. Bunları şimdi size açıklamıyorum. Kulaktan duyma, uzaktan rivayet değil, bizzat toplantıda bunları duydum diyen birinin ifadesidir. Onlarla ilgilensin.''
Bakan Atalay, ''emekli komutanların emniyette tutulmaları bir hata mıydı?'' sorusu üzerine de ''Emniyet böyle durumlarda adli kolluk görevini görür. Biliyorsunuz böyle durumlarda savcılar mahkemeden karar alır. Mahkemenin kararını emniyete tebliğ eder ve talepte bulunur ve emniyet o talepleri karşılar. Emniyette tutulmaları konusuna gelince... Bu emekli generallerimiz İstanbul Emniyet Müdürlüğünde. Vatan Caddesi'nde, biliyorsunuz, üst katta müstakil odalarda ve rahat edecekleri odalarda konuk edilmişlerdir. Ve gerekli ihtimam da gösterilmiştir. Hepimiz o konuda titizlik gösterdik.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 10:10

İLGİLİ HABERLER