Gündem
  • 6.8.2009 11:56

PAŞADAN HABERAL'A : EMREDİN, SABAHIN 3'ÜNDE KAPINIZDAYIM

Üçüncü ''Ergenekon'' iddianamesinde, şüpheli, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın, ''Ergenekon Silahlı Terör Örgütü''nün karar mekanizmasında yer alan üst düzey yönetici konumunda bulunduğu iddia edildi.
Haberal'ın Cumhuriyet Çalışma Grubu kararları doğrultusunda planlanan ''Cumhuriyet'e Saygı'' mitinglerinde diğer rektörlerle birlikte hareket ettiği, ''ordu göreve'' pankartlarının açıldığı mitinglere iştirak ettiği, birçok siyasi liderini bir araya getirip, ''Ergenekon Silahlı Terör Örgütü''nün amaçları doğrultusunda organize edip yönlendirmeye çalıştığı ifade edildi.

Telefon konuşmalarında, hükümetin devrilmesi gerektiğinden bahsettiği öne sürülen Haberal'ın Mustafa S. ile yaptığı görüşmede ''köprüyü geçene kadar, aradaki siyasal kavgaların ortadan kaldırılması'' yönünde talimat verdiği, aynı siyasinin ''Ben başbakan olacağım ama benim başbakanım da sizsiniz'' hitap ve övgüsüne mazhar görüldüğü, ordu komutanlığı yapmış Ahmet Hurşit Tolon'un' ''Emredin gece 3'te kapınızdayım'' şeklindeki sözlerinden Mehmet Haberal'ın ''Ergenekon Silahlı Terör Örgütü''nün karar mekanizmasında yer alan üst düzey yönetici konumunda bulunduğu iddia edildi.

İddianamede telefon görüşmesi kayıtlarına yer verilen Haberal'ın, Ergenekon silahlı terör örgütü üst düzey yapılanmasında görevli şüphelilerden, Mehmet Şener Eruygur, Doğu Perinçek, Ahmet Hurşit Tolon, İlhan Selçuk, Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Tuncay Özkan, Mustafa Özbek, Tuncer Kılınç ile örgütün medya yapılanması içerisinde bulunan, şüpheliler Mustafa Ali Balbay, Güler Kömürcü, Ergun Poyraz, İsmail Yıldız, Ercüment Ovalı ile örgütsel irtibatlarının bulunduğu tespit edildiğine yer verildi. İddianamede, yine şüphelinin aynı günlerde yurt dışına kaçan ve halen firari olarak aranan ve o tarihte Miami'de olduğu belirten şüpheli Bedrettin Dalan ile 9 Ocak 2009 tarihinde yaptığı görüşmesiyle irtibat halinde bulunduğunun anlaşıldığı bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:54

İLGİLİ HABERLER