Asayiş
  • 28.2.2013 12:43

Pazarcı arkadaşını bakın ne için öldürmüş ?

BURSA'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde, kapalı pazar yerinde sebze-meyve satan 30 yaşındaki Uğur Şenmeyvacı’yı tabancayla öldürdüğü iddia edilen aynı yaştaki Basri Yelkenci'nin yargılanmasına başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Yelkenci, maktulun kendisinden para istemesi sonucu çıkan tartışmanın ardından cinayeti işlediğini belirterek, "Çok pişmanım" dedi.

Mustafakemalpaşa İlçesi’nde geçen kasım ayında meydana gelen olayda, kapalı pazar yerinde çalışan Basri Yelkenci, aynı yerde pazarcılık yapan Uğur Şenmeyvacı’nın yanına gitti. Belindeki tabancayı çıkaran Yelkenci, alışverişe gelenlerin gözü önünde Şenmeyvacı'ya art arda 5 el ateş etti. Vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden mermilerle yere yığılan Şenmeyvacı, olay yerinde yaşamını yitirdi. Kaçan Basri Yelkenci ise polis ekipleri tarafından öğretmenevi yakınlarında yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yelkenci çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Duruşmaya ayrıca maktul Uğur Şenmeyvacı’nın yakınları ve her iki tarafın avukatları katıldı.

'ELİNİ BELİNE ATINCA SİLAHIMA DAVRANDIM'

Olay günü pazar tezgahından ayrılarak evine gitmek istediğini söyleyen tutuklu sanık Basri Yelkenci, "Beni yanına çağırdı ve 2 bin TL para istedi. 'Ne parası?' diye sorunca küfretti. Tam arkamı dönüp gidecekken elini beline attı. Ben de silahıma davrandım. 4-5 sene önce aramızda sorun vardı. Ancak daha sonra barışmıştık. Yaptığımdan çok pişmanım" dedi.

'SANIKTAN ŞİKAYETÇİYİM'

Duruşmay katılan maktul Uğur Şenmeyvacı’nın babası Mehmet Şenmeyvacı da oğluyla sanık arasında daha önce bir sorun olduğunu belirterek, "Ama ne olduğunu bilmiyorum. 15-20 gün önce barışmışlar. Olay günü yaşananları ben görmedim ancak anlattıklarına göre zanlı tezgaha gelmiş ve aralarında konuşma olmuş. Oğlum geri dönüp giderken ateş etmiş. Hatta yere düştükten sonra da tekrar ateş etmeye devam etmiş. Sanıktan şikayetçiyim" diye konuştu.

'YERE DÜŞTÜKTEN SONRA ATEŞ ETMEYE DEVAM ETTİ'

Duruşmada tanık olarak dinlenen ve maktulle aynı yerde pazarcılık yaptığı öğrenilen Dursun Yıldız ise olay anını şöyle anlattı:

"Maktulle serginin içerisinde sohbet ediyorduk. Sonra sanık geldi. Herhangi bir kavga ya da küfürleşme olmadan sanık birden silahını çıkartarak maktule ateş etti. Hatta maktul yere düştükten sonra da 3-4 el daha ateş ettiğini gördüm. Daha sonra da kaçıp gitti."

Diğer tanıkları da dinleyen mahkeme heyeti duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:38

İLGİLİ HABERLER