Gündem
  • 27.5.2018 15:38

Perinçek yüzsüzlüğü!.. Açık açık darbeyi övdü

Doğu Perinçek'e yakınlığıyla bilinen Aydınlık gazetesi darbelere yönelik iki yüzlü tavrını sürdürüyor. Aydınlık gazetesinde bugün yayımlanan Hikmet Çiçek imzalı yazıda 27 Mayıs darbesi 'devrim' olarak nitelendirilerek büyük bir skandala imza atıldı.

Türkiye son yıllarda demokrasi alanında ardı ardına büyük dönüşümler yaşarken, ülkedeki bazı kesimler ise hastalıklı ruh hallerini sergilemeye devam ediyor. Türk milleti, Türkiye'nin Cumhuriyet sonrası darbeler tarihinde bir ilk niteliği taşıyan 27 Mayıs 1960 darbesini; 58'inci yıl dönümünde lanetle anarken, sol kesim ise bu darbeye yönelik övgülerini saklamaya gerek duymuyor.

27 Mayıs 1960 tarihinde gerçekleşen darbeyle Türkiye'de darbeler dönemi açılmış ve darbeci postalların yönetime el koyduğu darbe sonucu Demokrat Parti Genel Başkanı ve Başbakan Adnan MenderesDışişleri Bakanı Fatin Rüşdü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan darbecilerin uydurma ithamlarıyla idam edilmişti.

DARBECİ PERİNÇEK'İN 27 MAYIS AŞKI

15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı çıkarak darbe karşıtı bir görüntü veren Vatan Partisi lideri Perinçek'in gerçek yüzünü sergilemesi çok uzun sürmedi. Perinçek'in sahibi olduğu Aydınlık gazetesinde bugün yayımlanan Hikmet Çiçek imzalı yazıda 27 Mayıs darbesi 'devrim' olarak nitelendirilerek büyük bir skandala imza atıldı.

'Büyük Devrim 58 yaşında' başlığıyla yayımlanan yazıda, ''Bundan 58 yıl önce Türkiye büyük bir devrim yaşadı. Meşruiyetini kaybetmiş Demokrat Parti iktidarı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yıkıldı. Tarihimizin 150 yıllık kısa zaman diliminde dördüncü büyük devrim (1876, 1908, 1920, 1960) gerçekleşti.'' ifadelerini kullandı.

PERİNÇEK AHLAKSIZLIĞI!

Aydınlık hareketinin ruhani lideri olarak bilinen Doğu Perinçek de daha önce defalarca kez 27 Mayıs darbesini övmüştü. 1980 darbesine karşı çıkmasıyla bilinen Perinçek, Merhum Necmettin Erbakan'ın iktidardan indirilerek dindar kesime kan kusturulan 28 Şubat darbesini de övmesi ve destek vermesiyle biliniyor. Perinçek, solcuların yaptığı darbeleri kutsarken solcuların da tıpkı geniş halk kesimleri gibi mağduru olduğu darbeleri eleştiriyor.

Güncellenme Tarihi : 27.5.2018 15:40

İLGİLİ HABERLER