Gündem
  • 26.9.2007 15:44

PKK KAMPINDA YAPILAN İĞNE KADIN TERÖRİSTİN BÜTÜN SAÇLARINI DÖKTÜ

ADNAN ŞİMŞEK
DİYARBAKIR - Terör örgütü PKK'dan 2 yıl önce kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ve hiçbir silahlı eyleme katılmadığı için Pişmanlık Yasası'ndan yararlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Meryem Şengel'in yargılanmasına devam edildi. PKK kampında yapılan iğne nedeniyle saçları dökülen Şengel, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya başörtüsü takarak katıldı. Sanık Şengel, savunmasında 11 yaşındayken zorla kaçırıldığını belirterek, ''Ben ve akrabam olan Adalet, köyün dışında hayvan
otlatıyorduk. Gelip bizi zorla kaçırdılar. Daha çocuktuk. Kampta bir yıl kaldıktan sonra bana bir iğne yaptılar. O iğne nedeniyle saçlarım döküldü. Şu anda başımda hiç saç yok. O nedenle başörtüsü takıyorum'' dedi.
Sanık Şengel, mahkeme heyetinden ağabeyi Mehmet Şengel ve beraberinde kaçırılan akrabası Adalet Tanyeli'nin ağabeyi Ali Tanyeli'nin tanık olarak dinlenmesini istedi. Şengel'in ağabeyi Mehmet Şengel ise ifadesinde, kız kardeşi Meryem ve akrabası Adalet'in 11 yaşındayken terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığını söyleyerek, ''Yıllarca onları aradık, ancak ikisinin de izine rastlayamadık. 2004 yılında kız kardeşim bana telefon açarak durumu anlattı ve gelip onu almamı istedi. Bende Irak'ın kuzeyine gittim.
Orada kamptan kaçan kız kardeşimle buluşup Türkiye'ye geldik'' diye konuştu.
Şengel ile birlikte kaçırılan Adalet Tanyeli'nin ağabeyi Ali Tanyeli de, terör örgütünden kaçan kız kardeşinin yargılandığı Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edildiğini söyledi.
Mahkeme, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER