Asayiş
  • 5.9.2008 14:55

PKK’NIN ROKETÇİSİ YAKALANDI

TERÖR örgütü PKK’nın Türkiye’de yaptığı birçok roketatarlı saldırı eylemine katıldığı ileri sürülen terörist 26 yaşındaki Erbay Dalbudak, sahte kimlikle Şanlıurfa’da yakalandı. ‘PKK’nın roketçisi’ olarak bilinen ve hakkında 3 ayrı tutuklama kararı bulunan Dalbudak, sorgulanmak üzere Diyarbakır’a gönderildi.

Güvenlik güçleri, PKK terör örgütünün ‘Savaşçı’ kadrosunda bomba ve roketatar kullanma eğitimi alıp, Türkiye’de birçok eyleme katılan Erbay Dalbudak’ın, geçen yıl mayıs ayında Diyarbakır’da Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik roketatarlı saldırıyı bizzat gerçekleştirdiğini saptadı. İyi roketatar kullandığı için örgüt içerisinde eylemlere özellikle götürüldüğü ileri sürülen Dalbudak’ın yakalanması için uzun süredir çalışma yürüten güvenlik güçleri, teröristin İstanbul’da bulunduğunu ve yeni eylemler için Diyarbakır’a geleceği bilgisine ulaştı.

ÜZERİNDEN SAHTE KİMLİK ÇIKTI

Bunun üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, teröristin önceki gün İstanbul’dan otobüs ile Diyarbakır’a hareket ettiğini öğrendi. Dün gece Gaziantep- Şanlıurfa karayolu üzerinde başlatılan yol kontrolleri kapsamında, Birecik İlçesi girişinde 34 SLF 21 plakalı yolcu otobüsü durduruldu. Kontroller sırasında üzerinde ‘Kadri Güler’ adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı bulunan kişi tedirgin davranışları ile güvenlik güçlerinin dikkatini çekti. Kimlik bilgileri ile ilgili sorularına tutarsız yanıt vermesi üzerine şüphelenilen kişinin, daha sonra fotoğraflardan yapılan teşhisinde aranan Erbay Dalbudak olduğu ortaya çıktı.

DİYARBAKIR’A GÖNDERİLDİ

Gözaltına alınan Dalbudak’ın Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce 3 ayrı terör saldırısı olayına bizzat katılmak suçundan arandığı ortaya çıktı. Dalbudak’ın, örgütün eylemlerinde aktif rol aldığı ve birçok eylemde roketatar kullandığı, daha önce yakalanan teröristlerin ifadeleri doğrultusunda geçen yıl mayıs ayında Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik roketatarlı saldırıyı bizzat gerçekleştirdiği kaydedildi. Bomba eğitimi aldığı ve iyi roket tar kullanımından dolayı birçok eylemde örgütün üst düzey yöneticileri tarafından özellikle görevlendirildiği ileri sürülen Dalbudak, sorgulanmak üzere Diyarbakır’a gönderildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:31

İLGİLİ HABERLER