Gündem
  • 8.10.2006 13:37

PKK'NIN KONTÖRLERİ DTP'DEN!..

ERZURUM'un Karaçoban İlçesi kırsalında güvenlik kuvvetleri ile girdikleri çatışmada silahlarıyla yakalanan 3 teröristin ifadeleri üzerine DTP Karaçoban İlçe Başkanı Fehtah Dadaş ile yeğeni Ersin Dadaş gözaltına alındı. Teröristlerin 8 Temmuz 2006'da yakalandıktan sonra soruşturma sırasında ve hakim önünde verdikleri ifadeler üzerine 17 Temmuz günü yeğeni ile birlikte tutuklanarak Gümüşhane E Tipi Cezaevi'ne konulan Fehtah Dadaş hakkında Erzurum 2 Nolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dağdaki teröristlerin yiyecek, giyecek gibi ihtiyaçlarının yanı sıra cep telefonlarına kontör yükleyen ve kontör giderlerini karşılamak için parti bünyesinde bir fon oluşturduğu ileri sürülen DTP İlçe Başkanı Dadaş ile yeğeni hakkında 22'şer yıl hapis istendi.
      İhbar üzerine 8 Temmuz 2006 günü harekete geçen güvenlik kuvvetleri, Karaçoban İlçesi'ne bağlı Binpınar Köyü, Akyartepe Mevkii'nde bir grup terörisitle karşılaştı. Güvenlik güçlerinin ‘Teslim ol’ çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine başlayan çatışma, yaklaşık 2.5 saat sürdü. Mermilerinin bitttiği sonradan anlaşılan teröristler gece yarısından sonra güvenlik güçlerine bağırarak teslim olmak istediklerini iletti. Bombalı bir saldırıya karşı çevrede etkin önlem alan güvenlik kuvvetleri, Kalaşnikof marka otomatik tüfekleriyle birlikte ‘Bijvar’ kod adlı 25 yaşındaki Erkan Kılıç, ‘Azad’ kod adlı 28 yaşındaki Barış Atmaca ve ‘Harun’ kod adlı 36 yaşındaki Cenap Dağkıran'ı yakaladı. Teröristlerle birlikte ayrıca 2 el bombası ve örgüte ait proraganda malzemesi ele geçirildi.
     
     KONTÖRLER DTP FONUNDAN
      3 terörist jandarmadaki sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar'a ifade verdi. Karaçoban İlçesi'nin Binpınar Köyü kırsalında gerçekleştirilen operasyonda silah ve techizatları ile yakalanan 3 PKK'lı terörist, savcıya verdikleri ifadede, DTP Karaçoban İlçe Başkanı 39 yaşındaki Fehtat Dadaş ile yeğeni 25 yaşındaki Ersin Dadaş'tan yardım gördüklerini itiraf etti. Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar'ın hazırladığı iddianemeye göre, teröristlerin liderliğini yapan Erkan Kılıç'ın jandarmaya aynı ifadeyi verdikleri belirtildi. Dağa erzak getiren Ersin Dadaş'ın, kontör ihtiyaçları hakkında çocukluk arkadaşı olan Erkan Kılıç'a, “DTP Gençlik Kollları bünyesinde bir komite oluşturup para toplayacağız. Bu konuyu Fehtah Dadaş ile görüştüm. Kontör ihtiyaçlarını öyle karşılayacağız. Fehtah Dadaş, konuyu görüşecek ve daha sonra karara bağlayacak'' dediğini söyledi. Terörist Erkan Kılıç'ın birlikte kırsal alanda yemek yedikleri Ersin Dadaş'tan ‘Erzurum merkezde mayınlama yapabilmek’ için sahte öğrenci kimliği istediği, DTP İlçe Başkanı Fehtah Dadaş'ın tüm bu gelişmelerden haberdar olduğu da iddianamede yer aldı.
     
     DTP'Lİ BAŞKAN VE YEĞENİNE 22'ŞER YIL HAPİS İSTEMİ
      Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan DTP Karaçoban İlçe Başkanı Fehtah Dadaş ile yeğeni Ersin Dadaş hakkında TCK'nın 314/ 2- 3, 220/7, Terörle Mücadele Yasası'nın 5'inci maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırılmaları istendi.
      Geçen cuma günü Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkamesi'nde hakim karşısına çıkan DTP İlçe Başkanı Fehtat Dadaş, iddianemede adı geçen örgüt üyesi Erkan Kılıç'ı tanımadığını, yeğeni Ersin Dadaş'ın kontör ve yardım konusunda kendisiyle konuşmadığını ileri sürdü. Ersin Dadaş ise çocukluk arkadaşı Erkan Kılıç ile yaptığı telefon görüşmelerini kabul etti. Ersin Dadaş, “Erkan, çocukluk arkadaşım. Tehdit ve baskı altında kaldığım için onlara yardımcı oldum. Kontör ihtiyacının olduğunu söylemişti. DTP İlçe Başkanı olan amcam Fehtah'a bunu söylemedim. Bir defasında 150 kontör verdim, deterjan, sabun götürdüm'' diye konuştu.
      Mahkeme heyeti, yaklaşık 4 aydır tutuklu bulunan DTP İlçe Başkanı Fehtat Dadaş'ı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Ersin Dadaş'ın tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi. DHA

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:39

İLGİLİ HABERLER