Gündem
  • 7.11.2006 00:00

RAHŞAN ECEVİT, HAYAT ARKADAŞINI EN SON ÖLÜMÜNDEN 2 SAAT ÖNCE GÖRDÜ

HASAN ESEN
ANKARA - Rahşan Ecevit, yarım asrı aşkın hayat arkadaşlığını yapan Bülent Ecevit'i en son, ölümünden 2 saat önce gördü.


Ecevit'in 'El ele büyüttük sevgiyi' diyerek yazdığı bir şiirinde açıkça aşkını ilan ettiği Rahşan Ecevit, eşinin ölüm haberini alınca 6 aydır beslediği ümidini kaybetti. Adeta yıkılan Rahşan Ecevit, sabaha kadar özel doktorları Mücahit Pehlivan'ın kontrolü altında tutuldu.

DSP kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ecevit'in hayati fonksiyonlarında dün akşam saatlerinden kötüleşme baş gösterdi. Bunun üzerine GATA doktorları durumun ailesine haber verilmesini istedi. Haberi alınca saat 20.30 sıralarında GATA'ya gelen Rahşan Ecevit, burada 'umutların son derece azaldığını' öğrendi. Yaklaşık bir saat hastanede kalan Rahşan Ecevit, daha sonra Or-An'daki evine döndü. Rahşan Ecevit'in ayrılmasından bir saat sonra ise Ecevit, son nefesini verdi.


Umutların azaldığı haberini veren doktorlar bu kez, ölüm haberini bildirdiler. Bu haber üzerine hastaneye koşan Rahşan Ecevit, bir süre eşinin yanında kaldı. Evine bitkin bir şekilde dönen Rahşan Ecevit'in sağlık durumunun kötüleşme ihtimaline karşın özel doktorları Mücahit Pehlivan, Or-An'a çağrıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 01:48

İLGİLİ HABERLER