Gündem
  • 27.5.2004 00:24

RAKİBİ OLAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI ÖLDÜRMEK İSTEMEKLE SUÇLANAN KADINDAN ŞOK MEKTUP!..

Adana'nın Yumurtalık İlçe eski Belediye Başkanı Mehmet Çetin'e suikast yapması için kiraladığı İsmail İşlek'i bir başkasına öldürttüğü iddiasıyla aranan AK Parti'li Belediye Başkan Aday Adayı Emine Koçak ve aynı olaya adı karışan 8 sanığın davasına bugün başlandı. Halen gıyabi tutuklama kararıyla aranan firari sanık Emin Koçak, duruşmasına gelmezken gönderdiği 24 sayfalık savunma dilekçesinde suçsuz olduğunu öne sürdü.


Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tutuklu yargılanan Murtaza Ilgın (36), Mahmut Ilgın (24), Adnan Ilgın (38) ve Mehmet Mucip Öncü (26) isimli sanıklar hazır bulunurken halen Antalya cezaevine bulunan Ahmet Savaş (31) ve kardeşi Erhan Savaş (21) duruşmaya katılamazken Ggyabi tutuklu sanıklar, Emine Koçak (30), Bülent Dönmez (26) ve Ömer Taşçı (29) ise duruşmaya gelmedi.


Cumhuriyet Savcısı, sanıklar hakkında "Kasten adam öldürmek", "Ruhsatsız silah taşımak", "Cürümün delillerini yok etmek", "Cürüm işleyeni saklamak" suçlarından TCK 64, 65, 448 ve 296. maddeleri gereğince yargılanmaları talebinde bulundu. Savcı, sanıklar Emine Koçak, Ahmet Savaş, Erhan Savaş, Mehmet Mucip Öncü, Murtaza Ilgın, Bülent Dönmez ve Ömer Taşçı hakkında 24'şer yıl ağır hapis cezası isterken diğer sanıklar Mahmut Ilgın, Adnan Ilgın ve Mehmet Mucip Öncü hakkında ise 4'er yıla kadar ağır hapis cezası talep etti.


Çiftçilikle uğraşan tutuklu sanık Murtaza Ilgın, suçlamayı kabul etmezken, "İsmail İşlek, küfür yüzünden öldürüldü. Ben İsmail'e Başkan adayı Mehmet Çetin'i vurması için silah vermedim. Ben Emine Koçak'a Çetin'i vurdurtacağım diye bir söz de söylemedim" dedi.


Firari Emine Koçak'ı gizlediği iddia edilen Silvanlı Eczacı Mehmet Mucip Öncü ise "Emine hanımla Adana'da bir fuar açılışında tanıştık. Bana yalnız yaşadığını söyleyerek silah istemişti. Ben de baba yadigarı eski arızalı bir silahı kendisine vermiştim. Emine'yi bilinçli olarak saklamadım. Onun arandığını bilseydim kendi elimle teslim ederdim. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.


Amaca çocukları olan Mahmut ve Adnan Ilgın ise olayla ilgilerinin olmadığını söyleyerek beraatlarını istedi.
Gıyabi tutuklama kararıyla aranan Emine Koçak ise davasının görüldüğü 3.Ağır Ceza Mahkemesi ile avukatı Nizar Savaş'a kendi el yazısı ve imzasını bulunduğu 24 sayfalık bir mektup gönderdi. Ceyhan İlçesi'nden atıldığı belirlenen mektup, dava dosyasına konulduktan sonra hakim tarafından yüksek sesle okundu. Mektubunda suçsuz olduğunu iddia eden Emine Koçak, şunları yazdı:


"Can güvenliğim olmadığı için saklanmaktayım. Gazetelerde çıkan haberler doğru değil. Çevredekilerin baskısıyla Yumurtalık İlçe Belediye Başkanlığı için aday adayı oldum. AK Parti'yi çok sevdim. Sanıklardan Murtaza Ilgın ile Metin isimli bir astsubay sayesinde tanıştım. Murtaza bana hep ilgi gösterdi. Sürekli kovboylar gibi çift silah taşıyordu. Sonra Murtaza evinin karşısındaki boş daireyi tutmamı istedi, tuttuk. Fakat evimi taşıdıktan sonra Murtaza evimden çıkmaz oldu. Peşimden ayrılmıyordu. Bana seçim bahanesiyle yardım etmeye çalışarak fazlasıyla ilgi gösteriyordu. Murtaza'nın arkadaşı olan İsmail İşlek'i de afiş asarken tanıdım. O dönem belediye başkanı olan Mehmet Çetin'i çok seviyordum. Onun adaylığı kesinleşince hep ona çalıştım. Mehmet Çetin benim sayemde AK Parti'den aday olmuştur. Ancak bunu Murtaza hazmedemiyor ondan hoşlanmıyordu. Antalya cezaevinde bulunan Ahmet Savaş ile 15 yıl önce nişanlanmış daha sonra ayrılmıştım. Beni bulunduğu cezaevinden telefonla arayarak görüşmek istediğini söylüyordu. Ahmet, her gün beni arıyor saatlerce konuşuyorduk. Adaylar açıklanınca Murtaza çıldırmış, benimse umurumda değildi. Bir süre sonra Ahmet cezaevinden izin alarak kardeşi Erhan ile birlikte Adana'ya, yanıma geldiler. Ahmet ve kardeşi benim yanımda kaldıkça Murtaza kıskançlık krizine girmiş, adeta çıldırmıştı. Mehmet Çetin'in adaylığı kesinleşince Murtaza bana 'Dayanamıyorum. Mehmet Çetin'i vurdurtacağım. O bunu hak etmiyor' deyince ona engel olmaya çalıştım. Ona kime vurdurtacaksan adamını bul olayı engelle dedim. Adana'da birlikte tetikçiyi aramaya çıktık. Murtaza sonunda adamını buldu ve yanımıza arabayla getirdi. Murtaza'nın 'Adamım' dediği kişi benim için afiş asan İsmail İşlek'ti. Yolda konuşmak için durduğumuzda İsmail elinde silahı sallayıp bana ve etrafındakilere küfür edince Erhan da silahını çıkartıp İsmail'in kafasına sıktı. Ne olduğunu anlayamadan donup kalmıştık. Her şey üç saniye gibi kısa sürede oldu. Olay yerinden geldiğimiz araçlarla ayrıldık. Ben önce Şanlıurfa'ya, ardından Diyarbakır'a sonradanda Ankara'ya geçtim. Beni saklayan Mehmet Öncü'nün olaydan haberi yoktu. Gazetelerde benimle ilgili haberi okuyunca şok oldum. Şimdi korkuyorum. Can güvenliğim yok, bana yardım edin. Günlerce sokaklarda yalnız gezdim"


Sanık Murtaza Ilgın ise kendisini suçlayan Emine Koçak'ın ifadelerinin doğru olmadığını söyleyerek tahliyesini istedi.


Yaklaşık 4 saat süren dava sonunda, tutuklu sanıklar Mahmut Ilgın, Adnan Ilgın ve Mehmet Mucip Öncü tahliye edilirken sanık Murtaza Ilgın'ın tahliye talebi ise reddedildi. Ayrıca gıyabi tutuklu sanıklar Emine Koçak (30), Bülent Dönmez (26) ve Ömer Taşçı'nın ise gıyabi tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.


Adana'da, Koçak adlı temizlik şirketinin sahibi olan 30 yaşındaki Emine Koçak'ın, AK Parti'den Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğu Yumurtalık İlçesi'nde kendisine en büyük rakip olarak gördüğü Belediye Başkanı Mehmet Çetin'i vurdurtmak için adam kiraladığı ancak tuttuğu tetikçinin, buluşma yerinde bir başka tetikçi tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Çukurova Üniversitesi kampus alanında 15 Şubat Pazar günü cesedi bulunan tetikçi İsmail İşlek'in öldürülmesini Emine Koçak'ın azmettirdiği öne sürülmüştü.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER