Medya
  • 27.10.2008 20:41

RTÜK, İZİNSİZ YAYIN YAPTIĞI BELİRLENEN TV'LER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

ANKARA - Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK), ''İzinsiz yayın yaptığı tespit edilen kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı'' bildirildi.
RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, kurulun bugünkü toplantısında, izinsiz yayın yaptığı tespit edilen kuruluşların durumlarının değerlendirildiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:
''Üst Kurul, uydudan yayın yapan ve daha evvel uyarılan ancak uyarılara rağmen izinsiz olarak yayınlarına devam eden kuruluşlarla ilgili olarak, Hukuk Müşavirliğince yasal işlem başlatılarak savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar vermiştir. Söz konusu izinsiz yayınları taşıyan uydu işletmecisi ve uydu platformlarının da konudan haberdar edilmek suretiyle uyarılmaları kararlaştırılmıştır.
Öte yandan, yalnızca uydu ortamından yayın yapmak üzere lisans ve izni olduğu halde, bazı yerleşim yerlerinde izinsiz olarak karasal yayın yaptığı tespit edilen yayın kuruluşlarının da karasal vericilerinin kapatılmasına, aksi halde bu kuruluşlar hakkında da Hukuk Müşavirliğince yasal işlem başlatılarak savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:55

İLGİLİ HABERLER