Dünya
  • 24.3.2024 14:00

Ruslar yakaladığı teröristin kulağını kesip kendine yedirdi

Crocus Belediye Binası'nda vurulduğu iddia edilen şüpheli, Rus kolluk kuvvetleri tarafından kendi kulağını yemeye zorlandı..

Crocus Belediye Binası'nda silahlı saldırı şüphesiyle Rus güvenlik güçleri tarafından kulağının kesildiği iddia edilen bir adamın SHOT Telegram kanalından video görüntüleri (Fotoğraf: Telegram aracılığıyla SHOT videosunun görüntüsü)

Son dakika gelişmesi..
Crocus Belediye Binası'nda silahlı saldırı şüphesiyle Rus güvenlik güçleri tarafından kulağının kesildiği iddia edilen bir adamın SHOT Telegram kanalından video görüntüleri 

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR

Rus medya kanallarının 23 Mart'ta Telegram'da yayınladığı videolara göre, Rus kolluk kuvvetlerinin Moskova'daki toplu saldırının şüphelisini kendi kulağını yemeye zorladığı bildirildi.

Videoda, şüphelinin elleri bağlı, etrafı güvenlik güçleri tarafından sarılmış, başı kanlı ve sağ kulağının bir kısmı eksik, yerde yattığı görülüyor.

Videodaki polislerden biri, kesilen kulağı adamın ağzına sokarak şüpheliden yemesini talep ediyor.

Tutuklu kulağını tükürdüğünde, memur onun yüzüne yumruk atıyor.

Rus propagandacı medya kuruluşu Mediazona, videonun yayınlanmasından önce Telegram kanalı Shot'un, aynı kıyafetleri giyen benzer görünüşlü bir adamın güvenlik güçleri tarafından Bryansk ormanından çıkarıldığı bir video yayınladığını belirtiyor. Adamın yüzünün sağ tarafı kanlı, kulakları görünmüyor.

SHOT tarafından yayınlanan bir başka kayıtta ise aynı adamın kafası bandajla sarılmış halde oturduğu görülüyor.

Yayında, "Kulağının kesildiği videodaki ses tonu güvenlik görevlisine benzeyen bir adam tarafından sorgulanıyor" ifadesi yer alıyor.

"Bir kulağın kaldı!" kaydın başında bir memur bağırıyor.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Daha önce, Rus güvenlik servislerinin toplu silahlı saldırı sırasında aralarında dört saldırganın da bulunduğu 11 şüpheliyi gözaltına aldığı iddia edilmişti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2024 21:59

İLGİLİ HABERLER