Medya
  • 8.1.2008 12:09

SABAH-ATV İHALESİ İPTAL Mİ EDİLECEK?

Mengü, "İhaleye sadece Çalık-Turkuaz grubunun katılması, ihaleyi şaibeli bir hale getirmiştir" dedi.
      Mengü, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, tasfiyeye konu varlıkların en iyi şekilde değerlendirilmesi, ihalede rekabetin sağlanması, varlıkların ekonomik değerlerinin korunması ve tasfiyenin en yüksek bedelle yapılması sorumluluğunun TMSF’ye ait olduğunu vurguladı.
      ATV-Sabah ihalesine tek bir grubun katılması nedeniyle artırım yapılmadığını ifade eden Mengü, "TMSF, 3 bin çalışanın bulunduğu ATV-Sabah grubunun satışında, daha işin başında yanlış yapmıştır. Sabah gazetesi, diğer gazeteler, dergiler ve dağıtım şirketleri ile TV grubunun iki ayrı hukuki statüye tabi olması gerekiyordu" diye konuştu.
      CHP’li Mengü, ihaleye tek başına katılan Çalık Grubunun, ihale şartnamesindeki şartları taşımadığının da gündeme geldiğini öne sürerek, şöyle devam etti:
      "Bu grubun, bir bankanın en büyük hissedarı olması, bunun kamuoyunca bilinmesine rağmen TMSF tarafından görmezden gelinmesi ise ihalenin, ’sipariş ihale’ haline getirildiği iddialarını doğrulamaktadır." İhalenin üzerinden bir ay geçmesine karşın TMSF tarafından hiçbir tahsilat yapılamadığını iddia eden Mengü, ATV-Sabah grubunun ihalesinin iptal edilerek, grubun TMSF’ye geri verilmesi gerektiğini söyledi.
      "İhaleye sadece Çalık-Turkuaz grubunun katılması ihaleyi şaibeli bir hale getirmiştir" diyen CHP’li Mengü, "İhale bir an önce iptal edilmelidir. Bu aşamadan sonra TMSF daha doğru şartlarla yeniden ihaleye çıkmalıdır. Çünkü her geçen gün TMSF’nin aleyhine işlemektedir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:29

İLGİLİ HABERLER